Gevel bepleistering

Wilt u een modernere weg inslaan met de buitenkant van uw woning en het klassieke baksteen effect weg laten? Dan is gevel bepleistering een goede optie. Gevel beleistering geeft een strak uitziende look aan uw woning. Benieuwd geworden naar de opties en prijzen voor het bepleisteren van uw gevel? Lees dan verder.

Prijs gevel bepleistering

Zodra u denkt aan uw gevel bepleisteren, dan rijst er direct een vraag naar boven: wat gaat het bepleisteren van mijn gevel kosten? De kosten voor deze taak zijn onder te verdelen in twee soorten gevelpleister. Dit is kunstharspleister en minerale gevelbepleistering. Om u een indicatie te geven van de totale prijs van beide gevelpleister soorten is onderstaand tabel gemaakt.

Soort gevelbepleisteringBelangrijkste eigenschapGemiddelde prijs zonder isolatie (inclusief btw en arbeidskosten)Gemiddelde prijs met isolatie (inclusief btw en arbeidskosten)
KunstharspleisterBestandheid tegen weersinvloeden€ 60 - 80 per m²€ 90 - 110 per m²
Minerale gevelbepleisteringBijzonder goede waterdampdoorlaatbaarheid€ 60 - 80 per m²€ 80 - 100 per m²

Voor het juist aanbrengen van gevelpleister is een stukadoor voor nodig. En elke stukadoor hanteert zo zijn eigen prijs. Dit resulteert in het feit dat het verschil in de prijzen voor het aanbrengen van gevel bepleistering oploopt tot 40%. U kunt met deze informatie twee dingen doen om de voordeligste stukadoor te vinden. Zo kunt u uren het internet afstruinen met de uiteindelijke gedachte dat u alsnog niet de goedkoopste gevonden heeft. Een tijd- en energierovende klus dus. Een tweede optie die u kunt aangrijpen is het aanvragen van offertes. Zo vraagt u binnen 2 minuten tot 6 offertes aan van stukadoors bij u in de buurt. Binnen 2 werkdagen ontvangt u de offertes al in uw mailbox. Hierna is het tijd om te vergelijken en binnen no-time heeft u de voordeligste gevonden. De aanvraag is gratis en geheel vrijblijvend. U zit dus nergens aan vast.

Gevel bepleistering

Gevel bepleistering, wat houdt het precies in?

Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor een strakke moderne look voor hun woning. Daarom is een gevel bepleisteren een vorm van bepleisteren dat vooral voorkomt bij nieuwbouwwoningen en renovaties van woningen. Het bepleisteren van de gevel gaat in de volgende twee stappen:

  • Aanbreng van cement. Allereerst wordt de muur voorzien van een aantal lagen cement. Door het aanbrengen van cement wordt het oppervlak vlak gemaakt zodat er een stevige en egale ondergrond ontstaat voor de aanbreng van het gevelpleister.
  • Aanbreng van gevelpleister. Zodra de muur voldoende vlak gemaakt is, is het tijd voor de aanbreng van het gevelpleister. Dit gevelpleister geeft het uiteindelijke uiterlijk van de gevel bepleistering. De gevel bepleistering kan door middel van twee soorten gevelpleister. Hierover later meer.

Een belangrijk onderdeel van gevel bepleistering is de vraag of er ook isolatieplaten moeten worden geplaatst. In de meeste woningen zitten de isolatieplaten verwerkt verder naar de binnenkant van de muren. Mocht dit niet het geval zijn, dan wordt de totale prijs van de gevel bepleistering rond de € 30 per m² duurder. Echter is de kans groot dat u deze investering er al na enkele jaren uit heeft, aangezien de stookkosten drastisch verlaagd worden.

 

Gevel bepleistering

Soorten gevelpleister

Gevel bepleistering komt voor in twee mogelijkheden:

  • Kunstharspleister. Kunstharspleister is een gevelpleister die ervoor zorgt dat waterstof geen mogelijkheid heeft om door te dringen. Daarom wordt kunstharspleister bijna alleen maar gebruikt voor nieuwbouwwoningen, omdat in de muren hiervan nog geen vocht zit, in tegenstelling tot oudere woningen. Het bindmiddel bestaat uit kunsthars op basis van silicone, silzaan of silicaat. Dit zorgt ervoor dat de gevel bepleistering elastisch is en niet snel scheuren oplevert.
  • Minerale gevel bepleistering. Het grote voordeel van minerale gevel bepleistering is dat het een ademende functie heeft en daardoor waterstof doorlaat. Daardoor is minerale gevel bepleistering de beste optie voor aanbreng op oudere woningen. Dat komt doordat deze woningen al vocht opgeslagen hebben in deze muren. Als hier kunstharspleister overheen aangebracht wordt kan dit vocht geen uitweg meer naar buiten vinden en ontstaan snel na aanbreng schimmelvlekken in de muur. Een ander voordeel van minerale gevel bepleistering is dat het door de samenstelling ervan een meer ecologische keuze is dan kunstharspleister.

De voor en nadelen van gevel bepleistering

VoordelenNadelen
Mogelijkheid tot buitengevelisolatieNiet altijd milieuvriendelijk (behalve kalkpleister)
Waterdampdoorlatend (hoeveel verschilt per soort)Vatbaar voor vervuiling door licht getinte kleur
Betaalbaar, het is een goedkope manier van strakke afwerking van de buitenmuur
Vochtwerend (het geval bij kunstharspleister)
Geschikt als een vorm van gevelrenovatie (renoveert beschadigde of onaangename gevels)
Verschillende pleistersoorten, waardoor veel mogelijk is
Veel afwerkingsmogelijkheden, denk hierbij aan korrelgrootte en kleurvariaties

Gevel bepleistering

 

Hoe bespaar ik op gevel bepleistering?

Waar sommige doe-het-zelvers besluiten om zelf aan de slag te gaan kiest de slimme beslisser om het over te laten aan de specialist. Uw gevel bepleisteren is een klus waar veel mis kan gaan. Wat doet u bijvoorbeeld als het stuc niet goed mengt, of als het niet goed blijft plakken aan uw muur? Alleen maar meer kosten dus. Met het inhuren van een stukadoor kunt u dus veel geld besparen. En wij bieden u de mogelijkheid om nog minder te betalen voor uw stukadoor. Hoe? Vraag gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan van gerenommeerde stukadoors bij u in de buurt. Leg de offertes naast elkaar en haal de voordeligste eruit. Hiermee bespaard u tot 40% en voor uw gevel bepleistering betekent dit honderden euro’s. De aanvraag heeft u al gedaan in 2 minuten en binnen 2 werkdagen ontvangt u de offertes in uw mailbox.