Pleisterwerk herstellen

Het komt in iedere woning weleens voor: beschadigingen aan een muur of plafond. Zo’n beschadiging is snel opgelopen en geeft uw woning geen glans. Wilt u uw pleisterwerk herstellen en weten waar u op moet letten? Lees dan snel verder.

Prijs pleisterwerk herstellen

De prijs van het pleisterwerk herstellen is afhankelijk van de beschadiging. Logisch, want hoe groter de beschadiging des te hoger de reparatiekosten. Het herstellen van pleisterwerk kan op verschillende manieren, afhankelijk van de beschadiging. Voor kleine beschadigingen zijn andere werkzaamheden nodig dan voor het repareren van grote scheuren. Een overzicht van de gemiddelde kosten per beschadiging ziet u hieronder.

Soort beschadigingGemiddelde kosten (inclusief btw en arbeidskosten)
Kleine beschadigingen€ 10 per m²
Grote beschadigingen€ 100 - 150 per m²
Beschadiging aan hoekwerk€ 150 - 200 per m²
Pleisterwerk verwijderen€ 300 - 500 per m²

 

U wilt uw pleisterwerk herstellen en er het liefst zo min mogelijk voor betalen?? Logisch. Beschadigingen aan uw pleisterwerk herstelt u echter niet gemakkelijk zelf. Er is vaak wat meer dan een spatel en wat pleister nodig om uw woning er weer tiptop in orde uit te laten zien. Huur voor de juiste kennis en expertise daarom een stukadoor in. Iedere stukadoor hanteert zijn eigen prijs en zo kan het prijsverschil tussen tussen stukadoors bij u in de buurt oplopen tot 40%. Voor het vinden van een voordelige stukadoor kunt u 2 dingen doen. De eerste optie is het internet afstruinen totdat u een voordelige stukadoor vindt die uw pleisterwerk kan herstellen. Dit is echter een energie- en tijdrovende klus. De tweede optie is het aanvragen van offertes. Vraag nu gratis en vrijblijvend tot wel 6 offertes aan van stukadoors bij u uit de buurt. Vergelijk de offertes en kies de voordeligste stukadoor eruit. De aanvraag is al gedaan binnen 2 minuten en binnen 2 werkdagen krijgt u respons.

Pleisterwerk verwijderen

Soorten beschadigingen

Zoals eerder genoemd behoort bij iedere soort beschadiging een bepaald kostenplaatje.

Hoe u kleine beschadigingen zelf herstelt

Onder kleine beschadigingen vallen: haarscheurtjes, schade veroorzaakt door stoten en vlekken die niet zijn schoon te maken met een sopje en borstel. Een kleine beschadiging aan uw pleisterwerk verhelpt u snel.

Dit doet u als volgt.

  1. Zorg er allereerst voor dat de ondergrond stof en vetvrij is.
  2. U koopt wat pleister bij uw bouwmarkt en volgt de instructies die op de verpakking staan.
  3. Zodra het pleister klaar is kunt u uw pleisterwerk herstellen.
  4. Breng het pleisterwerk aan met een pleisterspaan totdat de beschadiging niet meer te zien is.
  5. Wacht vervolgens totdat het pleister droog is en schuur de oneffenheden weg met een schuurpapier.
  6. Nu rest enkel nog het egaal maken met de rest van muur betreft kleur. Verf uw herstelde pleisterwerk egaal maar let hierbij uiteraard op dat u de juiste verf gebruikt.

Klinkt dit als te veel moeite voor u? Een stukadoor helpt u graag kleine beschadigingen aan uw pleisterwerk te herstellen.

Grote beschadigingen overlaten aan de professional

Er is sprake van een grote beschadiging zodra uw plafond of muur loslaat of als er grote scheuren van minimaal 10 millimeter te vinden zijn. Uw pleisterwerk herstellen bij grote beschadigingen kunt u bijna nooit zelf. Huur voor deze klus daarom de expertise van een stukadoor in. Hij zal samen met u kijken naar de schade van uw pleisterwerk. Bij grote beschadigingen gebruikt hij meestal stucgaas. Hierdoor voorkomt hij dat de beschadiging terugkeert.

Beschadigingen aan hoeken

Is een hoek van een van uw pleisterwerk beschadigd? Dan is het een lastige klus om deze schade zelfstandig te herstellen. Huur daarom een professional in die de schade snel en goed voor u herstelt.

Pleisterwerken

Waar vind ik een voordelige stukadoor?

U wilt uw pleisterwerk herstellen maar beschikt niet over de juiste expertise? Het inhuren van een stukadoor is dan een logische keuze. Hierdoor bespaart u uiteindelijk tientallen euro’s. Hoe vindt u een voordelige stukadoor? Vraag nu gratis en vrijblijvend tot wel 6 offertes aan van stukadoors bij u in de buurt. Vergelijk de offertes en kies de voordeligste eruit. U dient de aanvraag al binnen 2 dagen in en ontvangt binnen 2 werkdagen respons.