Pleisterwerk verwijderen

Is uw muur of plafond flink beschadigd en denkt u dat uw pleisterwerk verwijderen de laatste optie is? Alles wat u wilt weten over het verwijderen van uw pleisterwerk leest u op deze pagina.

Prijs pleisterwerk verwijderen of herstellen

De prijs voor het verwijderen van pleisterwerk hangt dus af van de beschadiging. Er zit een groot verschil in de kosten tussen het pleisterwerk verwijderen en het herstellen ervan. Voor herstel is vaak slechts een nieuwe laag pleister voldoende. Bij het vervangen van pleisterwerk komt een stuk meer werk kijken. In het volgende schema vindt u een overzicht van het kostenplaatje voor het herstellen van uw beschadigde plafond of muur.

Soort beschadigingGemiddelde kosten (inclusief btw en arbeidskosten)
Kleine beschadigingen€ 10 per m²
Grote beschadigingen€ 100 - 150 per m²
Beschadiging aan hoekwerk€ 150 - 200 per m²
Pleisterwerk verwijderen€ 300 - 500 per m²

 

Pleisterwerk verwijderen

Pleisterwerk verwijderen: hoe doe ik dat?

U kijkt momenteel tegen een plafond of muur aan waarvan het pleisterwerk verouderd of beschadigd is. Voordat u begint met het verwijderen van uw pleisterwerk dient u na te gaan of dit wel nodig is. Een hele muur voorzien van nieuw pleisterwerk kan namelijk erg prijzig zijn. Kijk daarom eerst goed naar de grootte van de beschadiging. Om zeker te zijn van het feit dat u geen euro’s verspilt, huurt u de deskundigheid van een stukadoor in.

Hoe vind ik snel en gemakkelijk een stukadoor bij mij in de buurt?

Het vinden van een voordelige stukadoor is meestal niet gemakkelijk. U struint uren het internet af voor de meest geschikte of voordelige stukadoor om uiteindelijk tot de conclusie te komen dat het misschien nog wel voordeliger of geschikter had gekund. U kunt dit scenario zeer gemakkelijk voorkomen. Hoe? Vraag gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan van gerenommeerde stukadoors bij u uit de buurt. U vraagt de offerte al binnen 2 minuten aan. Vervolgens ontvangt u binnen 2 werkdagen offertes in uw mailbox.

Zodra u deze offertes heeft ontvangen, start de vergelijking. Het prijsverschil tussen de stukadoors kan namelijk oplopen tot 40%. Kies de beste stukadoor voor uw opdracht eruit en laat hem het pleisterwerk op een professionele, vakkundige wijze verwijderen.

Pleisterwerk verwijderen

Pleisterwerk verwijderen of herstellen?

Alvorens u beslist het pleisterwerk te verwijderen, dient u eerst na te gaan of dit wel nodig is. Pleisterwerk verwijderen is namelijk een zeer ondernemende klus waar veel tijd, energie en geld mee gemoeid is. Controleer altijd eerst of simpeler herstelwerk voldoende is.

Pleisterwerk herstellen

Uw pleisterwerk verwijderen is dus niet altijd noodzakelijk. Over het algemeen kunt u via raapwerkpleister kleine beschadigingen eigenhandig herstellen. Raapwerk heeft een dikte van 7 millimeter tot 5 centimeter. Zodra de beschadiging niet te herstellen is met een laag raapwerk, dan wordt meestal aangeraden het pleisterwerk op de muur te verwijderen en nieuw stucwerk aan te brengen.

Pleisterwerk verwijderen

Heeft u een oude of zwaar beschadigde muur of is het pleisterwerk op uw plafond aan een opknapbeurt toe? Dan zit er niets anders op dan het verwijderen van pleisterwerk. Dit is altijd het geval zodra raapwerkpleister onvoldoende is om uw muur of plafond te herstellen.

Pleisterwerk verwijderen

Pleisterwerk verwijderen of herstellen, hoe kies ik het juiste?

Kunt u niet goed inschatten of u uw pleisterwerk wilt verwijderen of herstellen? Dan bent u niet de enige. Dit is een lastige keuze aangezien deze beslissing de kennis en ervaring van een expert vereist. Weet u zeker dat uw muur of plafond verouderd is en dat het pleisterwerk verwijderd moet worden? Dan is zelf aan de slag gaan geen goed idee. Stukadoren is een lastige en tijdrovende klus. Wat doet u bijvoorbeeld als het pleisterwerk niet goed mengt, of als het niet goed blijft plakken? Uiteindelijk bent u dan alleen maar verder van huis. Voorkom onnodige kosten en huur een stukadoor in. Vraag tot 6 offertes aan van stukadoors bij u uit de buurt. Vraag binnen 2 minuten offertes aan. U ontvangt binnen 2 werkdagen de offertes in huis en start vervolgens gemakkelijk de vergelijking. Dit kan u een besparing opleveren van maar liefst 40%.