Bezettingswerken

U bent bezig met verbouwen of wilt gewoon een nieuw plakwerk aanbrengen. Dan rijzen er direct twee vragen op in uw hoofd: wat gaat mij dit kosten en wat zijn de keuzes die ik hierbij moet maken. Het antwoord op deze vragen en meer, ontdekt u hieronder.

Kosten bezettingswerken

Achter elke klus zit een kostenplaatje en ieder van de plakwerken is uniek in afmeting en structuur. Om erachter te komen wat dit kostenplaatje voor uw plakwerk is, is het verstandig een bezetter te raadplegen. Door de jarenlange ervaring van de bezetter weet hij precies wat geschikt is voor uw woning. Hieronder vindt u een overzicht van de kosten per stucsoort en per m2.

Soort stucwerkRichtprijs per m2 (incl. materiaal, arbeidskosten en btw)
Spuitpleister€ 5 tot € 15
Behangklaar stucen€ 7 tot € 17
Sausklaar stucen€ 8 tot € 24
Schuurwerk€ 14 tot € 26
Raapwerk€ 15 tot € 30
Sierpleister€ 15 tot € 80
Cementeren€ 18 tot € 80
Betonstuc€ 20 tot € 85

Wat betaal ik precies voor mijn bezettingswerken?

U weet nu de gemiddelde kosten van de bezettingswerken per m2. Echter is iedere plakwerken klus uniek in en daardoor bestaat het altijd uit een andere prijs. Precies willen weten wat het voor u gaat kosten? Vraag dan nu offertes aan van bezetters bij u in de buurt. Feit is dat het prijsverschil tussen deze bezetters oploopt tot wel 40%. U kunt dus al honderden euro’s besparen als het gaat om het laten uitvoeren van bezettingswerken. Wat u hiervoor dient te doen? Vul gratis en vrijblijvend het aanvraagformulier in waardoor u binnen 2 werkdagen tot wel 6 offertes van bezetters bij u in de buurt ontvangt. Binnen 2 werkdagen ontvangt u de offertes al en dan kan het vergelijken beginnen. Al snel zult u de bezetter met de scherpste prijs gevonden hebben en bespaard u keiharde euro’s voor het bezetten van uw muur of plafond.

Bezettingswerken

De soorten bezettingswerken op een rijtje

Spuitpleister

Als u voor de laagste prijs gaat, gaat u voor spuitpleister. Spuitpleister, ook wel spackspuitwerk genoemd wordt aangebracht met een spuitmachine. Hierdoor is de bezetter een stuk sneller klaar en bent u goedkoper uit dan bij andere soorten bezettingswerken. Spuitpleister wordt aangebracht in 2 lagen. Allereerst wordt de meslaag aangebracht om de muur egaal te maken. Hierna volgt een laag om het uiteindelijke uiterlijk te vormen van de muur of het plafond. Spuitpleister staat bekend als de efficiëntste van alle plakwerken. Daarom zijn de kosten van spuitpleister per m2 slechts € 5 tot € 15.

Bezettingswerken

Sausklaar plakwerk of behangklaar plakwerk

Wilt u uw muur of plafond verven of behangen? Dan kiest u voor saus- of behangklaar bezetten. Met deze bezettingswerken wordt de muur geëgaliseerd voordat het behang of de saus op de muur komt. Het verschil tussen de twee:

  • Sausklaar plakwerk: De naam zegt het eigenlijk al, sausklaar bezetten is de muur klaar maken voor het sauzen. De bezetter maakt bij deze methode de muur geheel vlak en vrij van putjes zodat de muur mooi glad oogt voor het verven. De prijs per m2: € 8 tot € 24
  • Behangklaar plakwerk: Bij deze methode besteedt de bezetter minder aandacht aan het egaliseren van de muur omdat er nog behang overheen komt. Daardoor is behangklaar goedkoper dan sausklaar bezetten. Per m2 zijn de kosten € 7 tot € 17.

Sierpleister: de decoratievere plakwerken

Wie wat meer decoratiefs wil kiest voor sierpleister. Bekend is van sierpleister dat het een decoratieve oplossing biedt voor het vlak maken van uw muur. Het is er in verschillende vormen, waarvan spachtelputz, crepi en granol de bekendste bezettingswerken zijn. Hieronder voorbeelden van deze drie types. De prijzen van sierpleister lopen van €15 tot €80.

Plakwerken

  1. Spachtelputz: een korrelig effect. Een van de meest gebruikte plakwerken
  2. Crepi: sierpleister voor buiten met vaak een isoleerlaag
  3. Granol: een goude oude stucsoort. Vroeger het populairste onder de bezettingswerken en na een sterke daling in gebruik weer in opkomst.

Raapwerk of pleisterwerk

Voor het egaliseren van uw muur of plafond zijn twee methoden. Raap- en pleisterwerk. Veel mensen gebruiken deze woorden met dezelfde betekenis, echter is er weldegelijk een verschil tussen deze twee bezettingswerken. Hieronder een overzicht.

Soort:Dikte:Geschikt voor:
Raapwerk7 milimeter tot 5 centimeterBinnenwerken met ruwe ondergrond. Ook geschikt voor ronde afwerkingen zoals b.v. bij een trap of open haard
Pleisterwerk1 tot 6 milimeterBinnen- en buitenwerken voor het vlak maken van kleine oneffenheden

Betonstuc of cementeren

Wie gaat voor het echte solide werk kiest voor betonstuc of cementeren. Beide materialen hebben cement als basisingrediënt maar toch verschilt de samenstelling van de bezettingswerken wat de volgende verschillen brengt.

BetonstucCementeren
TraaghardendSnelhardend
In feite cement, aangelijnd met andere grondstoffenBasisingrediënt
Muur wordt afgeslotenMuur blijft ademen
Veel mogelijkhedenMinder mogelijkheden
Door de waterdichtheid zeer geschikt voor badkamersDoor de ademende werking zeer geschikt voor buitenwerken
Gemiddelde prijs: € 20 tot € 85Gemiddelde prijs: € 18 tot € 80

Bespaartip: Vergelijk offertes en bespaar tot 40%

Het aanleggen van bezettingswerken is niet voor iedereen aangelegd. Sterker nog, de experts raden het af om zelf aan de slag te gaan als het gaat om het aanbrengen van plakwerken. Er kan van alles misgaan. Denk bijvoorbeeld aan wat u doet als het plakwerk niet goed blijft kleven, of als het niet goed gemengd is. Voorkom onnodige kosten en huur een stukadoor in. Hoe vindt u de goedkoopste? Simpel. Vraag hier binnen 2 minuten tot wel 6 offertes aan, en vergelijk de bezetters bij jou uit de buurt en vindt de goedkoopste. Al binnen 2 werkdagen ontvangt u de bezettingswerken offertes. Het prijsverschil tussen de bezetters bij u in de buurt loopt op tot 40%. Het aanvragen is geheel gratis en vrijblijvend dus u zit nergens aan vast. Geld besparen is nog nooit zo gemakkelijk geweest.