Muur bezetten

U wilt uw muur bezetten omdat deze vol met beschadigingen zit. Of u heeft een nieuwe tussenwand laten plaatsen. Dan doet een pleisterwerk wonderen. Alles weten over uw binnen- en buitenpleistering? De prijzen en mogelijkheden ontdekt u hier.

Kosten muur bezetten

U wilt uw binnen- of buitenmuur bezetten. Dan ontpopt er direct een vraag op in uw hoofd: wat gaat mij dit kosten? Een stucadoor gaat samen met u kijken wat geschikt is voor uw woning. Daarnaast heeft de stucadoor de kennis én ervaring om uw muur te bezetten. Hieronder een overzicht van de kosten per stucsoort per m2 inclusief materiaal, montagekosten en btw.

Soort pleisterwerkRichtprijs per m2 (incl. materiaal, montagekosten en btw)
Spuitpleister€ 5 tot € 15
Behangklaar pleisteren€ 7 tot € 17
Sausklaar pleisteren€ 8 tot € 24
Sierpleister€ 15 tot € 80
Schuurwerk€ 14 tot € 26
Raapwerk€ 15 tot € 30
Cementeren€ 25 tot € 90
Betonstuc€ 20 tot € 85

Zo voordelig mogelijk uw muur bezetten? Dan moet u eerst op zoek gaan naar de meest voordelige stukadoor. De meeste stukadoors kunt u vinden op het internet maar hoe haalt u degene met de beste prijs eruit? Urenlang zoeken en van het kastje naar de muur gestuurd om vervolgens tot de conclusie te komen dat u waarschijnlijk alsnog niet de meest geschikte stukadoor heeft. Voorkom dit! Vraag gratis en vrijblijvend tot wel 6 offertes aan van stukadoors bij u in de buurt. Wat is nog meer het goede aan deze aanvraag? Al binnen 2 minuten is de aanvraag verstuurd en in 2 werkdagen krijgt u de offertes in uw mailbox. Daarnaast loopt het prijsverschil tussen de verkregen offertes op tot wel 40%. Vergelijk en wees verzekerd van de beste deal.

Muur bezetten

Muur bezetten: de mogelijkheden

Voor het bezetten van muren zijn er twee mogelijkheden. Binnen een muur bezetten en buitenpleistering. Naast het feit dat het ene pleisterwerk binnenshuis en op het andere buitenshuis aangebracht wordt, zijn er nog een aantal verschillen en zijn er voor beide soorten verschillende stucwerken geschikt.

Een binnenmuur bezetten

Wilt u binnen uw muur pleisteren? Voor dit karwei zijn bijna alle stucsoorten geschikt. Toch zijn er per kamer in uw huis een aantal pleistersoorten speciaal geschikt.

Badkamer

Uw wanden bezetten in de badkamer? Waar tegels door de groeven vaak vol zitten met bacteriën is een glad stucwerk zeer hygiënisch. Daarnaast biedt een stucwerk een originele en stijlvolle uitstraling.
Er zijn een aantal stucsoorten geschikt voor uw badkamer:

  • Tadelakt: een waterafstotende pleistersoort
  • Betonstuc: een zeer sterke, slijt- en watervaste pleistersoort
  • Terrastone: een natuurproduct dat een hoge PH-waarde heeft en schimmelwerend is.

Muur bezettenEen muur bezetten in de keuken

Er wordt bij het bezetten van de muur in de keuken vaak betonstuc gebruikt. Naast het feit dat het watervast en sterk is, is het ook brandwerend. Ideaal dus voor als u de vlam in de pan heeft.

Woonkamer:

Wilt u uw muur bezetten in de woonkamer dan heeft u veel verschillende mogelijkheden. Hieronder een aantal van de meest gebruikte stucsoorten.

  • Spuitpleister: relatief goedkoop vanwege de efficiënte manier van aanbrengen.
  • Behangklaar pleisteren: geschikt voor het gereed maken van uw muur voor het behangen.
  • Sausklaar pleisteren: geschikt voor het gereed maken van uw muur voor het sauzen.
  • Binnenschuurwerk: geeft het bekende cirkelachtige effect. Werkt waterafstotend.
  • Sierpleister: een decoratief pleistersoort met veel mogelijkheden. De bekendste varianten zijn spachtelputz, granol en crepi.

Bent u benieuwd naar meer informatie over de verschillende stucsoorten? Lees dan ons artikel over stucwerken.

Garage

U wilt een garage aanbouwen en hierbij uw muur direct bezetten? Dan is wederom betonstuc de beste optie. Doordat het ijzersterk is, is het niet alleen geschikt om de muur te bezetten maar ook voor de garagevloer.

Buitenmuur bezetten

Buitenbepleistering wordt vooral veel toegepast bij nieuwbouwwoningen. De eerste stap van buitenbepleistering is het aanleggen van het cement. Na 4 lagen cement wordt de buitenlaag aangebracht. Voor deze buitenlaag heeft u twee keuzes.

  • Kunstharspleister: de samenstelling van kunstharspleister bestaat uit kunsthars op basis van silicone. Deze vorm van een buitenmuur bezetten wordt vooral gebruikt bij nieuwbouwwoningen. Kunstharspleister is uitermate goed bestand tegen weersinvloeden en laat dan ook geen water door. Door de elasticiteit is daarnaast de kans op scheuren zeer klein. De richtprijs per m2: € 60 tot € 80. Met isolatie: € 90 tot € 110.
  • Minerale buitenbepleistering: Deze vorm van buitenbepleistering laat waterdamp door waardoor vocht dat al in de muur zit voor het pleisteren makkelijk afgevoerd wordt. Mocht u een oudere woning hebben en wilt u uw buitenmuur bezetten dan is minerale buitenbepleistering de beste keus. De richtprijs per m2: € 60 tot € 80. Met isolatie: € 80 tot € 100.

Muur pleisteren

Laat u uw muur bezetten? Bespaartip: Vergelijk de prijzen

U wilt uw muur laten bezetten en daarvoor de meest voordelige stukadoor bij u in de buurt vinden. U staat met uw rug tegen de muur, want het benaderen van alle stukadoors bij u in de buurt om de voordeligste te vinden is een tijdrovende klus waarmee u dagen bezig bent. Wij maken het u gemakkelijk. Vraag nu gratis en vrijblijvend tot wel 6 offertes aan van betrouwbare stukadoors bij u in de buurt. Het prijsverschil tussen deze stukadoors loopt op tot wel 40% dus u bespaart hier honderden euro’s mee. De aanvraag is al gedaan in 2 minuten en binnen 2 werkdagen ontvangt u de offertes in uw mailbox. Denk aan het zoekwerk dat u zichzelf bespaart, wees slim en vraag snel de offertes aan.