Plafonneerwerken

Zitten er beschadigingen of vlekken in uw plafonneerwerken, of bent u van plan nieuwe plafonneerwerken aan te brengen? Nieuw stucwerk biedt in dit geval de oplossing. Wilt u informatie over de kosten van plafonneerwerken, sierlijsten of andere, mogelijke stucsoorten? Lees dan verder.

De kosten van plafonneerwerken

Op sierlijsten na verschilt de prijs van de soorten plafonneerwerken niet veel van andere stucsoorten. Immers is de aanbreng van pleister op het plafond niet heel anders dan de aanbreng ervan op de muur of de vloer. In dit schema vindt u de kosten per soort plafonneerwerk en m2.

Soort plafonneerwerk Richtprijs per m2 (incl. materiaal, arbeidskosten en btw)
Spuitpleister€ 5 tot € 15
Sierpleister plafond€ 14 tot € 26
Schuurwerk plafond€ 15 tot € 30
Plafonneerwerk met sierlijsten€ 17 tot € 35

Prijzen van plafonneerders vergelijken

Iedere plafonneerder, ofwel stukadoor, hanteert een eigen prijs. Waar sommige plafonneerders de focus leggen op extra luxe plafonneerwerken, richten de meeste plafonneerders zich op het bieden van vakmanschap voor de laagste prijs. Zo is het mogelijk dat het prijsverschil tussen de plafonneerders oploopt tot 40%. Hoe vindt u gemakkelijk en snel een voordelige stukadoor? Vraag gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan van gerenommeerde plafonneerders bij u uit de buurt. De aanvraag is al na 2 minuten gedaan en binnen 2 werkdagen ontvangt u de offertes in uw mailbox. Hierna start de vergelijking. Leg de offertes naast elkaar en vind de beste plafonneerder voor uw opdracht.

Plafonneerwerken

De soorten plafonneerwerken op een rijtje

Er zijn verschillende soorten plafonneerwerken:

  • Spuitpleister
  • Sierpleister
  • Schuurwerk
  • Sierlijsten

Spuitpleister als plafonneerwerk

Spuitpleister is de meest voordelige stucsoort. De reden hiervan zit in de aanbreng ervan. Spuitpleister wordt aangebracht door middel van een spuitmachine. Hiermee kan de plafonneerder sneller te werk gaan. Spuitwerk wordt aangebracht in 2 lagen; de meslaag en de afkorrellaag. De meslaag werkt oneffenheden weg op het plafond en de afkorrellaag biedt het uiteindelijke uiterlijk van het plafonneerwerk.

Spackspuitwerk

Sierpleister als plafonneerwerk

Sierpleister is een populaire afwerking voor zowel wanden als plafonds. De meest gekozen variant is spachtelputz. Spachtelputz laat een korrelstructuur achter op uw plafond. Deze structuur is te danken aan de steenkorrels die in de spachtelputz zijn verwerkt. De dikte van de korrel bepaalt u zelf, net als de kleur van het stucwerk. De meeste mensen kiezen voor een korrel van 1,2 of 1,5 millimeter dik, maar zelfs een korrel van 4 millimeter behoort tot de mogelijkheden. Andere sierpleisters zijn rustiekputz en granol. Deze soorten hebben vergelijkbare voordelen, maar bevatten een grovere korrel, waardoor ze een andere structuur achterlaten op uw plafond dan spachtelputz. Zo zorgt rustiekputz voor een korrelstructuur, maar ook voor lichte groeven in uw plafond en zorgt granol niet voor een korrelstructuur, maar enkel voor diepere groeven en putjes in de stuclaag.

Schuurwerk als plafonneerwerk

Een veelvoorkomende stucsoort onder de plafonneerwerken is schuurwerk. Schuurwerk kenmerkt zich door de halve cirkels die ontstaan tijdens de aanbreng. De plafonneerder brengt schuurwerk namelijk aan in halve slagen, waardoor bij iedere lichtinval het plafonneerwerk een ander uiterlijk krijgt. Een ander kenmerk van schuurwerk is dat het niet stootvast is, waardoor het vooral geschikt is voor het plafond.

Plafonneerwerken

Plafonneerwerken met sierlijsten

Voor wie luxe verkiezen boven lage kosten zijn er plafonneerwerken met sierlijsten. Sierlijsten zijn er in meerdere materialen. Zo kunt u kiezen voor hout, metaal of pleister. Sierlijsten ziet u vooral veel terug in oudere woningen waarbij veel sierlijke elementen terugkomen. . Toch zien we de sierlijsten ook steeds vaker terug in nieuwbouwwoningen. Informeer bij uw plafonneerder naar de meeste geschikte sierlijsten voor uw woning.

Plafonneerwerken

Kan ik mijn plafonneerwerken zelf aanbrengen?
Het aanbrengen van plafonneerwerken is een energie- en tijdrovende klus. Daarnaast zit er een groot verschil tussen het aanbrengen van pleister op de muur en op het plafond. Zo werkt u bij het aanbrengen van plafonneerwerken constant boven uw macht. Dit brengt daardoor meer risico’s met zich mee. Een ander belangrijk punt dat u moet meenemen in uw overweging is het feit dat het om een plafond gaat. Als het stucwerk aan het plafond niet met voldoende expertise aangebracht is, kan het zo zijn dat u gevaar loopt zodra u in uw woning vertoefd. Huur daarom voor u en uw omgeving altijd een plafonneerder in. Hoe u dit zo snel en voordelig mogelijk doet? Simpel. Vraag gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan van plafonneerders bij u uit de buurt. Binnen 2 werkdagen ontvangt u deze offertes in huis. Het prijsverschil tussen deze plafonneerders loopt op tot 40%. Nadat u de offertes ontvangen heeft, vergelijkt u de offertes met elkaar en kiest u de beste plafonneerder voor uw opdracht.