Gyproc

Kiezen voor de gemakkelijkste en meest efficiënte vorm van pleisteren met natuurgips? Dan geeft u automatisch de voorkeur aan Gyproc. Gyproc is de specialist in het bieden van gipsplaten en -poeder. Waarom deze gipsfabrikant net dat beetje extra geeft voor uw wand of plafond, ontdekt u hieronder.

Wat zijn de richtprijzen van Gyproc?

Wilt u uw wand of plafond laten bezetten met Gyproc dan hangt hier uiteraard een prijskaartje aan vast. Gyproc biedt gips in de vorm van kant en klare platen en in gipspleister. Per vorm kunt u kiezen voor verschillende specifieke voordelen. Hieronder een tabel met de gemiddelde prijzen van de mogelijkheden.

Soort plaatBelangrijkste voordeelGemiddelde prijs per 1,5 m2. Inclusief materiaal, montagekosten en btw
SoundBlockGeluidsisolerend€ 15 tot € 20
Activ’AirNeemt schadelijke stoffen op uit de lucht€ 13 tot € 18
Thermogyp ComfortZowel geluidsisolerend als thermische isolatie€ 35 tot € 55

Naast kant en klare gipsplaten biedt Gyproc ook de mogelijkheid om gips te bevestigen op uw wand of plafond door middel van gipspleister. Hieronder de richtrijzen van deze mogelijkheden. De prijzen zijn inclusief materiaal, montagekosten en btw.

Soort gipspleisterKenmerkenPrijzen inclusief materiaal, montagekosten en btw.
Per 1,5 m2 bij een laagdikte van 1 cm
Standaard gipspleisterGebruiksvriendelijk€ 12 tot € 20
Unique WRGeschikt voor vochtige ruimtes€12 tot €25
Gyproc snelwerkend gipsKorte afbindtijd€ 25 tot € 35
DunpleistergipsExtra glad resultaat€ 25 tot € 38

De prijs van het gips dat u wilt gebruiken hangt niet alleen af van de grootte van uw wand of plafond, maar ook van de plek waar het gips komt in uw huis. Gyproc is een fabrikant die oplossingen biedt voor verschillende behoeften, die elk een andere kostprijs kunnen hebben. Dit maakt het lastig om het meest geschikte te kiezen. Om precies te weten te komen wat voor u de beste keuze is voor uw pleisterwerk vraagt u nu gratis en vrijblijvend offertes aan voor pleisterwerk-specialisten in uw regio. U ontvangt tot maximaal 6 offertes waardoor u prijzen kunt vergelijken en maar liefst 40% kunt besparen. De aanvraag duurt maar 2 minuten en al binnen 2 werkdagen heeft u de offertes in huis. Zeker geen pleister op een houten been dus.

Gyproc

Het aanbod van Gyproc

Gyproc heeft een variatief aanbod aan gipsplaten en gipspleisters. Zo kunt u bijvoorbeeld tijd en geld besparen door voor een kant en klare gipsplaat van Gyproc te gaan. Het voordeel van het kiezen van kant en klare gipsplaten voor op uw wand of plafond is dat de gips zelf niet meer gemaakt hoeft te worden. Gyproc biedt drie soorten gipsplaten, met alle drie verschillende voordelen. Zo kunt u bijvoorbeeld gaan voor geluidsisolerend gips, zodat u geen last meer heeft van te luide buren of feestende studenten. Heeft u vaak vieze geurtjes in huis? Dan biedt Gyproc met Activ’air gips dat dit oplost door een unieke samenstelling in de gipsplaat. Wilt u twee vliegen in een klap slaan en voor beide voordelen gaan, dan is hier ook de mogelijkheid voor in het aanbod.
Heeft uw wand of plafond unieke vormen waardoor gipsplaten niet voldoen, dan is het aanbrengen van Gyproc gipspleister een goede keuze. Hiermee voorziet u uw wand of plafond van een laag gips op maat. Zo is er bijvoorbeeld de mogelijkheid om uw (bad)kamer of keuken waterdicht of brandwerend te maken. Weet u nog niet zeker wat u wilt met uw wand dan is traagdogend gips het meest passend. Door de samenstelling van dit gips kunt u uitproberen wat u geschikt vindt voor uw woning doordat de droogtijd langer is. Liever zo efficient mogelijk te werk gaan, kies dan sneldrogend gips. Een extra glad resultaat? Gyproc biedt verschillende soorten dunpleisters. Liever de meest goedkope variant? vraag dan naar een standaard gipspleister. Ook deze pleister biedt vele voordelen als gemakkelijkheid en sterkte maar dan voor een lagere prijs. Kiest u toch liever voor een ander effect dan het gladde effect dat Gyproc biedt kijk dan bij andere stucwerken.

Spackspuitwerk

Waarom is Gyproc zo populair?

 1. Gyproc is snel geplaatst. Naaste de vele mogelijkheden is Gyproc gemakkelijk te plaatsen en duurt het, in tegenstelling tot gips van andere fabrikanten, niet maanden voordat het gips kurk droog is. Bovendien zorgt dit ervoor dat het gips niet vuil wordt door stof.
 2. Zware voorwerpen op de wand. Indien het gips op de juiste manier aangebracht is, is het mogelijk om zware voorwerpen aan de muur op te hangen zoals bijvoorbeeld (was)tafels, schilderijen of tv’s.
 3. Maar liefst 10 jaar garantie. Het komt niet vaak voor dat Gyproc gips loslaat maar om toch extra zekerheid te geven bieden ze 10 jaar garantie op het stucwerk. Let er wel op dat zij dit alleen aanbiedt als u de aanbevolen Gyproc voorstrijkmiddelen laat gebruiken.

 

Het plaatsen van Gyproc

Het onderscheidende van Gyproc is dat het gemakkelijker te plaatsen is dan andere pleistermerken. Wel zal dit alsnog een klus zijn waar in in de praktijk gebleken is dat er veel mis kan gaan. Bent toch u van plan om het risico te nemen en zelf aan de slag te gaan let dan goed op.
Wilt u een gipsplaat bevestigen op uw wand of plafond?

 1. Snij de plaat in de goede lengte. Doe dit met een breekmes en een plooimeter.
 2. Verwijder oude verflagen of behangpapier, stof en vet van uw muur.
 3. Bevestig voorstrijkmiddel zodra uw muur poreus is. Is uw muur niet poreus? Gebruik dan betongrip in plaats van voorstrijkmiddel. U kunt controleren of uw wand of plafond poreus is door er water op te sprenkelen. Trekt het water in, dan is uw muur of plafond poreus.
 4. Plaats kleefgips op de muur en bevestig de platen.
                                        óf
  Plaats metalen staanders op de juiste plek en schroef de platen vast.
 5. Werk de naden weg met afwerkgips

Gyproc

Bespaar flink door offertes te vergelijken

Het hoeft niet moeilijk te zijn om te besparen op uw gips van Gyproc. En er zijn twee manieren hoe u Gyproc kunt plaatsen. Hoewel de experts dit sterk afraden kunt u het gips zelf plaatsen. Houdt er rekening mee dat dit een tijdrovende klus zal zijn met een hoop risico’s. Hoewel Gyproc een van de makkelijkste merken is om mee te werken kan er, zoals bij alle pleisterwerken, veel mis gaan. Wat doet u bijvoorbeeld als het gipspoeder niet goed gemengd is of als u uw gipsplaat niet goed afsnijdt. Denk aan de vele kosten die u kunt besparen als u het bevestigen van uw gips overlaat aan de expert. Daarnaast zal u tijd besparen door het afstruinen van de goedkoopste stukadoor over te slaan. Vraag gratis en vrijblijvend tot wel 6 offertes aan voor pleisterwerk specialisten in uw regio en bespaar hiermee tot wel 40%. Het aanvragen is gratis, geheel vrijblijvend, in 2 minuten gedaan en binnen 2 werkdagen krijgt u al respons. Goed voor uw wand en voor uw portemonnee dus.