Gyproc plaatsen

Bent u van plan om een gipsplaat aan te brengen? Dan is Gyproc plaatsen een logische keuze. Voordelen van het plaatsen van Gyproc zijn de snelle bevestiging en de lange garantie. Wilt u alles weten over het plaatsen van Gyproc en over Gyproc in het algemeen? Lees dan verder.

Gyproc plaatsen prijzen

Waarschijnlijk de eerste vraag die bij u naar boven komt bij het denken aan het plaatsen van Gyproc: wat zijn de Gyproc prijzen? Gyproc biedt gips in de vorm van kant en klare platen en in gipspleister. Daarnaast biedt iedere vorm van Gyproc verschillende mogelijkheden. Hierdoor zijn er veel verschillende Gyproc prijzen. Om u een overzicht te bieden van deze Gyproc prijzen zijn onderstaande schema’s gemaakt.

Gyproc gipsplaten

Soort plaatBelangrijkste voordeelGemiddelde prijs per 1,5 m2. Inclusief materiaal, montagekosten en btw
SoundBlockGeluidsisolerend€ 15 tot € 20
Activ’AirNeemt schadelijke stoffen op uit de lucht€ 13 tot € 18
Thermogyp ComfortZowel geluidsisolerend als thermische isolatie€ 35 tot € 55

Gyproc gipspleister

Soort gipspleisterKenmerkenPrijzen inclusief materiaal, montagekosten en btw.
Per 1,5 m2 bij een laagdikte van 1 cm
Standaard gipspleisterGebruiksvriendelijk€ 12 tot € 20
Unique WRGeschikt voor vochtige ruimtes€12 tot €25
Gyproc snelwerkend gipsKorte afbindtijd€ 25 tot € 35
DunpleistergipsExtra glad resultaat€ 25 tot € 38

Ziet u door de bomen het bos niet meer met dit brede scala aan Gyprocsoorten en Gyproc prijzen? De totale kosten van het aanbrengen van Gyproc hangt niet alleen af van welk soort u gebruikt, maar ook van de positie in uw huis en de grootte van de aanbreng. Samen met het brede aanbod zijn er veel Gyproc prijzen te onderscheiden. Wilt u weten wat het meest geschikt is voor uw woning? Huur dan een stukadoor in. Stukadoors bezitten de expertise om uw muur en plafond om te toveren tot een strak resultaat. Hoe vindt u snel en gemakkelijk een stukadoor? Vraag gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan van stukadoors bij u in de buurt. Deze aanvraag is al binnen 2 minuten gedaan en binnen 2 werkdagen ontvangt u respons. Iedere stukadoor hanteert een eigen prijs. Hierdoor loopt het prijsverschil van de stukadoors op tot 40%. Zodra u de offertes binnen heeft kunt u de stukadoors vergelijken en op deze manier honderden euro’s besparen op het Gyproc plaatsen.

Gyproc plaatsen

Gyproc plaatsen: hoe gaat dit in zijn werk?

Er zijn drie redenen waarom Gyproc plaatsen populair is:

 • Gyproc biedt een garantie van 10 jaar
 • Gyproc gipsplaten zijn dusdanig sterk dat er zware voorwerpen aan opgehangen kunnen worden
 • Het Gyproc plaatsen is relatief snel gebeurt

Ondanks het feit dat Gyproc plaatsen relatief snel gedaan is, zijn hier alsnog veel risico’s mee gemoeid. Het aanbrengen van Gyproc is een klus waar veel expertise bij komt kijken. Wilt u alsnog zelf Gyproc plaatsen? Dan volgt hier een volgorde van de aanbreng van een Gyproc gipsplaat:

 1. Snij de plaat in de goede lengte. Doe dit met een breekmes en een plooimeter.
 2. Verwijder oude verflagen of behangpapier, stof en vet van uw muur.
 3. Bevestig voorstrijkmiddel zodra uw muur poreus is. Is uw muur niet poreus? Gebruik dan betongrip in plaats van voorstrijkmiddel. U kunt controleren of uw wand of plafond poreus is door er water op te sprenkelen. Trekt het water in, dan is uw muur of plafond poreus.
 4. Plaats kleefgips op de muur en bevestig de platen.
  óf
 5. Plaats metalen staanders op de juiste plek en schroef de platen vast.
 6. Werk de naden weg met afwerkgips

Gyproc

Dikte gyproc

Gipsplaten van Gyproc zijn er in verschillende diktes. Doorgaans kunt u kiezen uit een dikte van 9,5 mm en 12,5 mm. Iedere dikte Gyproc gipsplaat kent weer andere kenmerken. Zo verschilt ieder Gyproc dikte bijvoorbeeld van prijs. Om te weten wanneer u welke dikte gebruikt, wordt hieronder onderscheid gemaakt:

 • Gyproc dikte van 9,5 mm. Deze Gyproc dikte wordt voornamelijk gebruikt bij de bedekking van muren of plafonds met wat basalere gipsplaten. Gyproc diktes van 9,5 mm zijn gevoeliger voor doorbuiging. Pas dus goed op als u een dergelijke gipsplaat bevestigt! Het voordeel van een Gyproc dikte van 9,5 mm, is dat deze dikte doorgaans voordeliger is dan de Gyproc dikte van 12,5 mm.
 • Gyproc dikte van 12,5 mm. Gyprocplaten met een dikte van 12,5 mm bieden doorgaans meer dan de basale gipsplaten van Gyproc. Denk bij deze dikte aan extra akoestische of brandwerende functies. Daarnaast is een Gyproc dikte van 12,5 mm wat steviger en slijtvaster dan een gyproc dikte van 9,5 mm. Hiertegenover staat dat een Gyproc dikte van 12,5 mm wat prijziger is, ten opzichte van zijn tegenhanger van 9,5 mm.

Gyproc plaatsen

Kan ik zelf Gyproc plaatsen?

Gyproc plaatsen is over het algemeen een zeer lastige klus. Bij elke stap in het bovengenoemde stappenplan zijn er veel risico’s gemoeid. Zo begint het precisiewerk al bij het snijden van de plaat alvorens u het Gyproc plaatst. Ook bij het mengen van het gips of het plaatsen van de Gyproc plaat kan er veel fout gaan. Huur voor deze taken daarom altijd een stukadoor in. Wat u wel zelf kunt doen voordat u deze stukadoor inhuurt, is het vrij maken van de woning en het schoonmaken van de muur of plafond van vet en stof. Hiermee zal de stukadoor eerder klaar zijn met het plaatsen van Gyproc en kunt u arbeidskosten besparen.

Hoe vind ik snel een voordelige stukadoor voor het plaatsen van Gyproc?

Iedere stukadoor hanteert een eigen prijs voor het Gyproc plaatsen. Hierdoor loopt het prijsverschil al op tot 40% tussen deze stukadoors. Hoe maakt u gebruik van dit prijsverschil? Vraag gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan van stukadoors bij u in de buurt. Binnen 2 minuten heeft u deze aanvraag gedaan en in 2 werkdagen ontvangt u de offertes in uw postvak. Nadat u deze offertes ontvangen heeft kan het vergelijken beginnen. Kies uw stukadoor er uit en u hebt snel en gemakkelijk een voordelige stukadoor gevonden.