Pleisterwerken prijs

U vindt dat uw woning wel een opknapbeurt kan gebruiken. Dan gaat de eerste vraag die u zichzelf stelt over het prijskaartje. Ontdek hieronder welke mogelijkheden er zijn als het gaat om pleisterwerk, met de bijbehorende prijzen per m2.

De pleisterwerken prijs

De pleisterwerken prijs hangt af van een aantal factoren. Eén daarvan is het feit dat er verschillende soorten pleisterwerken zijn met ieder een eigen effect op uw woning en de prijzen van deze pleisterwerken lopen sterk uiteen. Hieronder een overzicht van de pleisterwerk prijzen per m2 inclusief arbeidskosten en btw.

Soort stucwerkGemiddelde richtprijs per m2 (incl. materiaal, arbeidskosten en btw)
Spuitpleister€ 5 tot € 15
Behangklaar stukadoren€ 7 tot € 17
Sausklaar stukadoren€ 8 tot € 24
Schuurwerk€ 14 tot € 26
Raapwerk€ 15 tot € 30
Sierpleister€ 15 tot € 80
Cementeren€ 18 tot € 80
Betonstuc€ 20 tot € 85

De uiteindelijke pleisterwerken prijs hangt af van veel beslissingen. Kiest u voor het hoogwaardige betonstuc of toch minder betalen voor spuitpleister? Zal pleisterwerk voldoende zijn als voorbereiding voor het sauzen of moet er raapwerken aan te pas komen? Veel lastige keuzes die het uiterlijk van uw huis voor jaren bepalen. Daarnaast is het lastig om te zeggen wat uw pleisterwerken prijs zal zijn. Wilt u voorkomen dat u de verkeerde keuzes maakt of teveel betaald, zorg dan dat u meerdere offertes met elkaar vergelijkt. Lastig en tijdrovend vraagt u zich af? Via onze service kunt u met slechts één aanvraag meerdere offertes ontvangen van lokale pleisterwerkers bij u in de buurt. Vraag dan nu gratis en vrijblijvend tot wel 6 offertes aan van stukadoorbedrijven uit uw regio. Dit is binnen 2 minuten gebeurt en al in 2 werkdagen ontvangt u de offertes in uw mailbox. Het door u gekozen stukadoorsbedrijf gaat samen met u kijken wat geschikt is voor uw woning. Zo zal u juist kiezen en tot wel 40% besparen op uw pleisterwerk.

Pleisterwerken prijs

Waaruit is de pleisterwerken prijs per m2 opgebouwd?

De pleisterwerk prijzen bestaan uit de volgende drie onderdelen.

  • Het materiaal. Een stukadoor heeft verschillende materialen nodig voor zijn werk. Allereerst heeft een stukadoor natuurlijk pleister nodig. Dit kan in de vorm van pleisterpoeder. De plakker mengt het poeder aan tot pleister. Een andere mogelijkheid is dat de plakker het stuc aanbrengt in de vorm van gipsplaten. Naast gipsplaten of pleister heeft de stukadoor nog meer materiaal nodig als een reilat, roerijzer, een boor van minimaal 1200 watt sterkte, een stuckam, en een blikschaar.
  • De montagekosten. Dit zijn de kosten van de stukadoor zelf. Veel mensen denken dat ze een klus als pleisteren zelf kunnen. Echter blijkt het in de praktijk vaak zo te zijn dat het vaak mis gaat als mensen op eigen houtje gaan pleisteren. De experts raden het daarom af om zelf aan de slag te gaan met uw muur of wand.
  • Btw. In België geldt voor het werken aan eigen woning met pleisterwerken een vast btw van 6%.

De goedkopere pleisterwerken

Bent u op zoek naar de relatief goedkope soorten pleisterwerk? Kies dan voor bijvoorbeeld spuitpleister. Spuitpleister, ook wel spackspuitwerk genoemd is goedkoop omdat het aanbrengen ervan een stuk goedkoper is dan andere soorten pleister. Doordat de plakker gebruik maakt van een spuitmachine kan er op een snelle manier een groot oppervlak voorzien worden van stuc. Het stucen met spuitpleister gebeurt in 2 lagen. Allereerst wordt de meslaag aangebracht. Hiermee wordt de muur mooi egaal gemaakt. Na deze basis wordt een tweede laag aangebracht, meestal een korrellaag. Deze laat de kenmerkende, korrelige structuur achter waarover spuitpleister bekend staat. De prijs per m2 van dit pleisterwerk is € 5 tot € 15.

Ook behangklare en sausklare stucwerken hebben een goedkopere pleisterwerken prijs per m2. Het verschil tussen deze twee:

  • Sausklaar pleisteren is een methode die gebruikt wordt om de muur klaar te maken voor het sauzen. Bij dit soort stucwerk wordt de muur egaal, vlak en vrij van oneffenheden opgeleverd door de stucadoor, waardoor de muur gereed is om op geverfd te worden. Dit pleisterwerk kost € 8 tot € 24 per m2.
  • Behangklaar pleisteren is een methode waarbij de muur minder vlak gemaakt hoeft te worden, omdat er nog een laag behang overheen komt. Het ideale stucwerk voor als u wilt gaan behangen dus. De prijs van dit pleisterwerk per m2: € 7 tot € 17.

Stucwerken met een gemiddelde pleisterwerken prijs

Kiest u voor het bekende cirkelachtige effect wat u vaak ziet op plafonds dan valt dit binnen de pleisterwerken prijscategorie gemiddeld. Dit is namelijk schuurwerk. Schuurwerk is uniek in structuur door de aanbreng van de stukadoor middels een schuurapparaat die cirkelvormige bewegingen maakt. Schuurwerk heeft als voordeel dat het een warme uitstraling geeft en een vochteregulerende functie heeft. Ideaal voor uw badkamerplafond dus. De prijs van schuurwerk ligt op € 14 tot € 26.

In dezelfde pleisterwerken prijscategorie bevindt zich raapwerk. Raapwerk wordt gebruikt als pleister voor binnenwerken met ruwe ondergrond. Is uw muur zeer oneffen? Dan gebruikt u raapwerk als afwerking. De prijs van dit pleisterwerk ligt op € 15 tot € 30.

Pleisterwerken prijs

Luxe pleisterwerken

Dan zijn er nog de luxere pleisterwerken. Sierpleister bijvoorbeeld. Sierpleister is uniek, omdat het zeer decoratief is in de afwerking en omdat het geschikt is voor zowel binnen als buiten. Zodra u sierpleister buitenshuis gebruikt, dan spreken we van crepi. Stucadoors gebruiken crepi vooral voor gevels en heeft vaak een iets andere structuur dan de meeste sierpleisters. Spachtelputz is waarschijnlijk de meest bekende vorm van sierpleister. Dit stucwerk geeft de kenmerkende korrelige afwerking. Ook granol is een bekend soort stucwerk onder de stucadoors. Vroeger werd granol het meest gebruikt in de woonkamer. De gemiddelde pleisterwerken prijs van sierpleister is € 15 tot € 80

Twee andere pleisterwerken die in de prijscategorie luxe vallen zijn cementeren en betonstuc. Bij beide pleisterwerken is cement de basis. Echter zijn er toch een hoop verschillen. Hieronder een overzicht.

BetonstucCementeren
TraaghardendSnelhardend
In feite cement, aangelijnd met andere grondstoffenBasisingrediënt
Muur wordt afgeslotenMuur blijft ademen
Veel mogelijkhedenMinder mogelijkheden
Door de waterdichtheid zeer geschikt voor badkamersDoor de ademende werking zeer geschikt voor buitenwerken
Gemiddelde prijs: € 20 tot € 85Gemiddelde prijs: € 18 tot € 80

Pleisterwerken prijs

Bespaartip: Vergelijk offertes en bespaar tot 40%

Nu u inzicht heeft in de richtprijzen en de verschillende soorten pleisterwerken is het aan u om de volgende stap te nemen. Dat is beslissen wat u wilt voor uw woning. Het is heel logisch dat u door de bomen het bos niet meer ziet met al deze mogelijkheden. En aangezien het een klus is met heel wat risico’s raden de experts het aan een stukadoor in te huren. Een stukadoor gaat samen met u kijken wat het meest geschikt is voor uw woning. Hoe vindt u snel en goedkoop een stukadoor? Simpel, vraag bij ons gratis en vrijblijvend tot wel 6 offertes aan van stukadoors bij u in de buurt. Het aanvragen kost slechts 2 minuten en al binnen 2 werkdagen heeft u de offertes in huis. Zo vindt u zeer snel uw laagste pleisterwerken prijs. Geld besparen is nog nooit zo gemakkelijk geweest.