Stucadoor prijs

U bent bezig met verbouwen of uw woning ziet er simpelweg niet meer uit om door een ringetje te halen. In dit geval bent u bij een stucadoor op het goede adres. De gemiddelde stucadoor prijs weten? Lees dan snel verder.

Stucadoor prijs

De eerste vraag die u zich stelt bij het besluit dat u een nieuw pleisterwerk nodig hebt. Wat zijn de kosten? De stucadoor prijs is afhankelijk van een aantal keuzes. Zo is het bijvoorbeeld van belang dat u het juiste stucsoort kiest. Hieronder een overzicht van de verschillende stucsoorten met de bijbehorende richtprijzen.

Soort stucwerkRichtprijs materiaal per m2Richtprijs arbeid per m2Gemiddelde richtprijs per m2 (incl. materiaal, arbeidskosten en btw)
Spuitpleister€ 4 tot € 10€ 1 tot € 4€ 5 tot € 15
Behangklaar stucen€ 4 tot € 5€ 3 tot € 9€ 7 tot € 17
Sausklaar stucen€ 4 tot € 14€ 3 tot € 8€ 8 tot € 24
Schuurwerk€ 8 tot € 14€ 5 tot € 11€ 14 tot € 26
Raapwerk€ 8 tot € 16€ 6 tot € 12€ 15 tot € 30
Sierpleister€ 8 tot € 48€ 7 tot € 27€ 15 tot € 80
Cementeren€ 9 tot € 48€ 8 tot € 27€ 18 tot € 80
Betonstuc€ 10 tot € 53€ 9 tot € 29€ 20 tot € 85

Iedereen kan wel iemand vinden om een handje te helpen bij het klussen. Bij de meeste huis- en tuinklussen zal dit ook zeker voldoen. Echter is dit met stucen een heel ander verhaal. Zelf aan de slag gaan met stucen? Goedkoop is duurkoop! Er kan van alles mis gaan wanneer u het heft in eigen handen neemt. Daarnaast is er voor het pleisteren veel speciaal gereedschap nodig. Denk bijvoorbeeld aan een boor van minimaal 1200 watt, een reilat, blikschaar of stuckam. Vermijdt onnodige kosten en huur een stukadoor in. Gemakkelijk en snel de voordeligste vinden? Vraag nu gratis en vrijblijvend tot wel 6 offertes aan van stucadoors bij u in de buurt. Ontvang de offertes binnen 2 werkdagen en vergelijk ze. Door het prijsverschil bespaart u tot wel 40%. De exacte stucadoor prijs weet u in een handomdraai.

Stucadoor prijs

Hoe ziet de prijsopbouw eruit?

De opbouw van de stucadoor prijs bestaat uit drie kernonderdelen.

 • De montagekosten. De kosten van de stucadoor zelf zijn de montagekosten. De montagekosten per m2 verschillen per stucsoort. Zo gaat de aanbreng van spuitpleister een stuk sneller dan dat van bijvoorbeeld betonstuc of schuurwerk. Dit is een van de redenen waarom de prijzen tussen de bezettingswerken sterk verschillen.
 • Het materiaal. Daarnaast is de stucadoor in het bezit van het juiste materiaal dat nodig is voor het netjes pleisteren van uw wand of plafond. Zo heeft een stucadoor bijvoorbeeld een reilat, roerijzer, een stuckam, een blikschaar en een geschikte boor van minimaal 1200 watt. Zonder deze materialen is het onmogelijk om uw muur met succes te bepleisteren en wordt de stucadoor prijs uiteindelijk veel hoger. Deze materiaalkosten zijn inbegrepen door de aankoop en de slijtage van deze producten.
 • Btw. In België is een btw actief van 6% voor het werken aan eigen woning met stucwerken.

Stucadoor prijs

Stucadoor prijs: elk stucwerk een klasse apart

Varianten met een lage stucadoor prijs

 • Spuitpleister: € 5 tot € 15. De meest voordelige variant. Spuitpleister, ook wel spackspuitwerk genoemd is zo voordelig omdat de stucadoor gebruikt maakt van een spuitmachine waardoor het aanleggen van het pleister een stuk sneller gaat.
 • Sausklaar pleisteren: € 8 tot € 24. Bij deze methode wordt de muur of het plafond volledig vlak gemaakt van oneffenheden zodat deze gereed is voor het verven/sauzen.
 • Behangklaar pleisteren: € 7 tot € 17. Hierbij wordt de muur recht gemaakt maar niet geheel vlak, omdat er nog behang overheen gaat. Hierdoor is dit stucwerk ook goedkoper.

Varianten met een gemiddelde stucadoor prijs

 • Schuurwerk: € 14 tot € 26. Schuurwerk geeft het bekende cirkelachtige effect en wordt meestal op plafonds aangebracht. Het heeft als voordeel dat het een warme uitstraling geeft en een vochtregulerende functie heeft.
 • Raapwerk: € 15 tot € 30. Raapwerk wordt gebruikt als pleister voor binnenwerken met ruwe ondergrond. Door raapwerk te laten plaatsen maakt u een muur recht als deze oneffen of scheef is.

Luxe pleisterwerken

 • Sierpleister: € 15 tot € 80. Wie voor design gaat kiest voor sierpleister. Deze vorm van pleisteren heeft een wat hogere stucadoor prijs maar dan heeft u ook wat. Sierpleister is er in verschillende vormen waarvan de bekendste spachtelputz, crepi en granol zijn.
 • Betonstuc: € 20 tot € 85. Betonstuc is eigenlijk cement waarbij andere grondstoffen toegevoegd zijn zoals hars, fijne betondeeltjes en pigmentpoeder. Betonstuc is waterdicht en daardoor uitermate geschikt voor in de badkamer.
 • Cementeren: € 18 tot € 80. Cementeren lijkt erg op betonstuc aanbrengen. Toch is cementeren sneller gehard, iets goedkoper en blijft de muur of plafond ademen na aanbreng.

Stucadoor prijs

Hoe bespaart u op uw stucadoor prijs?

U wilt voor zo weinig mogelijk uw muur voorzien van pleister? Met de onderstaande tips houdt u de kosten zo laag mogelijk.

 1. Doe zelf enig voorwerk
  Doe alvast wat voorwerk. Zo kunt u alvast de ruimte vrij maken zodat uw meubilair niet beschadigt. Ook kunt u uw muur of plafond vrij maken van behangpapier, stof en vet. Hierdoor zal de stucadoor minder lang bezig zijn, en zal u kosten besparen.
 2. Trommel anderen in de buurt op
  Vraag rond in uw omgeving of er andere mensen hun woning ook willen voorzien van nieuw pleisterwerk. Op deze manier kunt u wellicht kwantumkorting regelen met uw stucadoor. Immers, een stucadoor heeft graag zoveel mogelijk klussen en u bespaart op uw stucadoor prijs. Een win-win situatie dus.
 3. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot 40%
  De laagste stucadoor prijs vinden is een lastige en tijdrovende klus. Uren het internet afstruinen en uiteindelijk nog niet zeker weten of u een stucadoor heeft gevonden die een eerlijke prijs biedt. In de praktijk blijkt dat de prijzen tussen de stucadoors tot wel 40% uiteen lopen door de competitieve markt. Het vergelijken van meerdere offertes is essentieel om de meest voordelige eruit te kunnen halen. Een lang en moeizaam proces denkt u? Niet als u via ons gratis en vrijblijvende offertes aanvraagt. Hier kunt u tot maximaal 6 offertes ontvangen van betrouwbare specialisten die bij u in de buurt werkzaam zijn. De aanvraag is al in 2 minuten gedaan en is volledig vrijblijvend en gratis, u zit dus nergens aan vast. Wees geen dief van uw eigen portemonnee en vraag vandaag nog offertes aan.