Betonstuc

Betonstuc staat bekend om zijn ijzersterke structuur. Het kent veel voordelen en een aantal verschillende soorten. Alles te weten komen over betonstuc? Lees dan snel verder.

De prijs van Betonstuc

Wie kiest voor betonstuc, kiest voor veel voordelen. De prijs van betonstuc ligt door deze voordelen wat hoger dan bij de meeste stucsoorten. De verschillende soorten betonstuc en de richtprijzen, vindt u in onderstaand schema.

Soort betonstucGemiddelde prijs per m2, incl. materiaal, arbeidskosten en btw
Betonciré€ 50
Beal Mortex€ 55
Microcement/microbeton€ 55
Cemcolori€ 60

Het aanbrengen van betonstuc is een lastige en tijdrovende klus die aan de specialist overgelaten moet worden. Wat doet u bijvoorbeeld als het betonstuc niet goed mengt of plakt aan de muur? De meeste mensen hebben er geen antwoord op. Het is daarom verstandig om altijd een stukadoor in te huren voor het aanbrengen van betonstuc. Het enige wat u hiervoor hoeft te doen is het vinden van een voordelige stukadoor. En dit kan sneller dan u denkt. Vraag nu gratis en vrijblijvend tot wel 6 offertes aan van stukadoors bij u uit de buurt. Leg de offertes naast elkaar en start de vergelijking. Kies de voordeligste stukadoor uit en laat het betonstuc met honderden euro’s voordeel aanbrengen. De aanvraag is al binnen 2 minuten gedaan en binnen 2 werkdagen krijgt u respons van specialisten bij u uit de buurt.

Het voordeel van betonstuc

Beton stamt al uit de tijd van de Grieken en Romeinen. Zij gebruikten beton eeuwen geleden al als basis voor het bouwen van bijvoorbeeld bruggen, gebouwen en viaducten. Beton is door de structuur een slijtvaste basis dat zeer moeilijk te beschadigen is. Sinds een aantal jaren is pleister in de vorm van beton een opkomende trend. Betonstuc is een cementgebonden stucsoort dat vele toepassingen kent. Door de unieke samenstelling kent betonstuc meerdere voordelen. Zo is betonstuc:

  • Slijtvast
  • Waterdicht
  • Naadloos

Slijtvast

De samenstelling van betonstuc zorgt ervoor dat het een stuk duurzamer is dan andere stucwerken die op kalkbasis gemaakt zijn. Betonstuc is zeer sterk en slijtvast. Om ervoor te zorgen dat het krasbestendig en water- en vuilwerend is, wordt er een coating aangebracht. Dankzij de coating is betonstuc zelfs geschikt als aanrechtblad in de keuken. Deze coating zorgt ervoor dat het stucwerk tot wel 16 uur lang beschermd is tegen onder andere aceton, thee, koffie en wijn. Traditionele aanrechtbladen zijn doorgaans gevoeliger voor dergelijke invloeden.

Betonstuc

Waterdicht

Dankzij bovenstaande coating is betonstuc niet alleen slijtvast, maar ook waterdicht. Hierdoor is het de ideale stucsoort voor in de badkamer of keuken, waar veel water voorkomt. Pas echter wel op met water dat voor langere tijd op betonstuc blijft zitten. De coating kan beschadigen als het in aanraking komt met water dat is gecombineerd met zeep.

Naadloos

Betonstuc is vaak geheel naadloos. Dit zorgt ervoor dat bacteriën geen kans krijgen om zich erin vast te bijten. Een hard en egaal oppervlak maak je namelijk een stuk gemakkelijker schoon dan een oppervlak van gips of andere pleistersoorten. Voor de douche in de badkamer is dit uiteraard een groot pluspunt.

Soorten betonstuc

Betonciré

Betonciré is een moderne variant op beton dat ontwikkeld is in Frankrijk. Betonciré is Frans voor ‘gewreven beton’. Het is uitermate geschikt voor badkamers, keukens, vloeren en openhaarden. Het is zelfs mogelijk om het in de douche of uw terras te verwerken. Betonciré is de meest populaire soort betonstuc. Dit komt door de samenstelling die net wat anders is dan andere soorten betonstuc. Deze samenstelling bestaat uit wat voordelige onderdelen waardoor de prijs van betonciré lager uitvalt.

Beal Mortex

Bent u extreem handig en ervan overtuigd dat u het betonstuc zelf aan kunt brengen? Dan is Beal Mortex een logische keuze voor uw woning. Het voordeel van Beal Mortex is dat het gemakkelijker aan te brengen is dan andere soorten betonstuc. Beal Mortex is een waterdicht stucproduct, gemaakt op basis van kalk en hars.

Betonstuc

Microcement

Microcement lijkt op het eerste gezicht veel op betonstuc. Het enige verschil zit in de samenstelling. Cement is een ietwat meer basale vorm van beton. Aan beton zijn namelijk extra chemische middelen toegevoegd om het materiaal nog steviger te maken. Cement is daarom geschikt voor mensen die veel waarde hechten aan duurzaamheid.

Cemcolori

Cemcolori is een betonstuc dat anders is dan andere betonstucsoorten door de unieke samenstelling. Door de samenstelling van deze betonstuc is het mogelijk al vanaf 1 millimeter dikte een waterdichte afwerking te bemachtigen. Een ander voordeel zit in de naam: cemcolori is te verkrijgen in alle kleuren, door het chemische bakproces dat het doorlopen heeft.

Betonstuc

Hoe kom ik snel aan een voordelige stukadoor?

Het prijsverschil tussen stukadoors in uw regio kan al oplopen tot 40%. Hiermee bespaart u dus al snel honderden euro’s op de aanbreng van betonstuc. U kunt uren het internet afstruinen op zoek naar een voordelige stukadoor om uiteindelijk alsnog het idee te hebben dat u misschien de boot mist. Wacht daarom niet langer en vraag hier gratis en vrijblijvend tot wel 6 offertes aan van stukadoors bij u uit de buurt. De aanvraag is al gedaan binnen 2 minuten en in 2 werkdagen heeft u de offertes in huis. De zoektocht naar voordelige stukadoor hoeft dus niet lang te duren.