Cementeren

Cementeren staat als stucsoort bekend om zijn ijzersterke structuur. Cementpleister biedt verschillende mogelijkheden, voordelen en prijzen. Benieuwd naar wat deze manier van pleisteren inhoudt en wat het te bieden heeft? Lees dan verder.

Wat is cementeren?

Cementeren is een techniek waarbij een buitenmuur voorzien wordt van een dunne laag cement. Hierdoor krijgen de voegen en stenen een egale kleur. Door het cementeren van een muur is deze goed beschermd tegen diverse weersinvloeden. Soms wordt er gesproken van cementeren wanneer het om het aanbrengen van cement op een binnenmuur gaat. Dit is meestal het geval bij de aanbreng van betonstuc.


De prijs van cementeren

Doordat cement uit goedkopere elementen bestaat en de aanbreng ervan een stuk sneller verloopt dan betonstuc, ligt de prijs van het cementeren een stuk lager.

Betonstuc biedt een aantal extra voordelen boven andere stucsoorten. Zo komt deze stucsoort goed tot zijn recht in een modern interieur, omdat het materiaal strak aangebracht wordt. Het is bovendien watervast, vuurbestendig en ijzersterk. Deze voordelen zorgen echter wel voor een hoger prijskaartje. In onderstaande schema’s vindt u de verschillende mogelijkheden binnen cementeren met de bijbehorende richtprijzen.

Prijsschema aanbreng cement buiten

CementerenGemiddelde prijs per m2, incl. materiaal, arbeidskosten en btw
Dunne deklaag€ 30
Dikke deklaag€ 40

Prijsschema aanbreng cement binnen

Soort betonstucGemiddelde prijs per m2, incl. materiaal, arbeidskosten en btw
Betonciré€ 50
Beal Mortex€ 55
Microcement/microbeton€ 55
Cemcolori€ 60

Cementeren een lastige en tijdrovende klus. Dit komt doordat er veel werk zit in het samenstellen en het aanbrengen van cementpleister. Cementeren is daarom beslist niet voor de doe-het-zelver. Zodra u van plan bent uw gevel te laten cementeren, huur dan altijd een vakkundige gevelwerker in. Hoe u deze specialist vindt? Vraag nu gratis tot 6 offertes aan van gevelwerkers bij u uit de buurt. Binnen 2 werkdagen heeft u de offertes in huis. U vergelijkt de offertes op basis van uw voorkeuren en vindt op die manier de beste specialist voor uw opdracht.

Cementeren

Het voordeel van cementeren

De Grieken en Romeinen zetten cementeren in voor het bouwen van bijvoorbeeld bruggen, gebouwen en viaducten. De aanbreng van cement aan uw buitenmuur bevat een aantal kenmerken die voordelig zijn:

  • Het materiaal is slijtvast.
  • Via cementeren werkt u schade snel weg.
  • Het materiaal is gemakkelijk en snel aan te brengen.

Cementeren

Slijtvast

De samenstelling van cementpleister zorgt ervoor dat het een stuk duurzamer is dan andere stucwerken die op kalkbasis gemaakt zijn. Cementpleister is daardoor erg sterk en slijtvast. Dit slijtvaste stucwerk zorgt ervoor dat uw buitenmuur optimaal voorzien wordt van de extremere weersinvloeden, zoals een storm.

Schade kan worden weggewerkt

Cement wordt over uw bestaande buitenmuur aangebracht. Ideaal voor als uw buitenmuur beschadigd is. Het cement zal deze beschadigingen en tekenen van slijtage wegwerken. Bevat uw buitenmuren scheuren? Raadpleeg altijd eerst een stukadoor alvorens u gaat cementeren. Het cementeren garandeert namelijk niet het herstel van deze beschadigingen.

Snelle aanbreng

Doordat het cement direct op de muur aangebracht kan worden, neemt de aanbreng ervan in vergelijking met de meeste stucsoorten een stuk minder tijd in beslag. Hierdoor zal de gevelwerker minder lang bezig zijn met het cementeren.

Soorten cementpleister

Cementpleister voor gebruik buiten

Cementeren is mogelijk op 2 manieren. U kunt kiezen voor de aanbreng met een dunne deklaag of een dikke deklaag.

  • Dunne deklaag: bij de aanbreng van een dunne deklaag is de oorspronkelijke steen van de bestaande muur nog steeds goed zichtbaar. Dit komt doordat de laag van het cement dunner is. Doordat er minder cement gebruikt wordt bij de aanbreng, zijn de kosten automatisch lager.
  • Dikke deklaag: een dikke deklaag maakt oneffenheden vlak en beschermt de buitenkant van uw woning beter tegen weersinvloeden, als regen en vorst.


Cementpleister voor gebruik binnen

Betonciré

Betonciré is een moderne variant op beton dat ontwikkeld is in Frankrijk. Betonciré is Frans voor ‘gewreven beton’. Het is uitermate geschikt voor badkamers, keukens, vloeren en openhaarden. Het is zelfs mogelijk om het in de douche of uw terras te verwerken. Betonciré is de meest populaire soort betonstuc. Dit komt door de samenstelling die net wat anders is dan andere soorten betonstuc. Deze samenstelling bestaat uit wat voordelige onderdelen waardoor de prijs van betonciré lager uitvalt.

Microcement

Microcement lijkt op het eerste gezicht veel op betonstuc. Het enige verschil zit in de samenstelling. Cement is een ietwat meer basale vorm van beton. Aan beton zijn namelijk extra chemische middelen toegevoegd om het materiaal nog steviger te maken. Cement is daarom geschikt voor mensen die veel waarde hechten aan duurzaamheid.

Cemcolori

Door de samenstelling van deze betonstuc is het mogelijk al vanaf 1 millimeter dikte een waterdichte afwerking te bemachtigen. Cemcolori is bovendien te verkrijgen in alle kleuren, door het chemische bakproces dat het doorlopen heeft.

Cementeren


Bespaar gemakkelijk en snel 40% op het cementeren van uw woning

Het prijsverschil van de stukadoors bij u in de buurt loopt al snel op tot 40%. De vraag is hoe u een voordelige stukadoor vindt. Hiervoor hebt u 2 opties. De eerste optie is net zolang het internet afstruinen totdat u een geschikte stukadoor gevonden heeft. Dit is echter een tijdrovende klus en u zal alsnog niet zeker weten dat u de meest voordelige specialist gevonden heeft. De tweede optie zal een stuk minder tijd en energie kosten. Vraag gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan van gerenommeerde stukadoors bij u uit de buurt. U vraagt de offerte al binnen 2 minuten aan. Vervolgens ontvangt u binnen 2 werkdagen offertes in uw mailbox. Zodra u deze offertes heeft ontvangen, start de vergelijking. Kies de beste stukadoor voor uw opdracht en bespaar vele euro’s.