Crepi

Wilt u uw woning moderniseren of renoveren? Dan is crepi gevelbekleding een logische keuze. Waar oudere woningen vaak omhuld zijn door klassieke bakstenen, worden nieuwere woningen vaak omringd door crepi gevelbekleding. Nieuwsgierig naar wat crepi precies is, de kosten en de mogelijkheden? Lees dan even verder.

Wat is crepi?

Crepi is een vorm van gevelbepleistering dat vocht tegenhoudt en geschikt is voor de isolatie van uw woning. Crepi is als het ware de laatste laag pleister dat op een gevel aangebracht wordt.

Crepi

De prijs van Crepi

Crepi is dus goedkoper dan andere soorten gevelbekleding. In onderstaand overzicht vindt u informatie over de kosten per soort gevelbekleding. Dit is de gemiddelde prijs zonder isolatie, inclusief btw en arbeidskosten.

Soort gevelbekledingGemiddelde prijs zonder isolatie (inclusief btw en arbeidskosten)
Kaleien€ 30 per m²
Thermowood€ 40 per m²
Pvc€ 40 per m²
Sidings€ 45 per m²
Hout€ 65 per m²
Crepi€ 80 per m²
Steenstrips€ 155 per m²

Het aanbrengen van crepi is een zeer energie- en tijdrovende klus. Dit is de een opdracht die u moet uitbesteden. Huur daarom altijd een gespecialiseerde gevelwerker in voor de aanbreng van crepi. Hoe u snel en goedkoop een geschikte gevelwerker vindt? Vraag gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan van gerenommeerde gevelwerkers bij u uit de buurt. U vraagt deze offertes al binnen 2 minuten aan. Bovendien ontvangt u binnen 2 werkdagen de offertes in uw mailbox. Nadat u deze offertes met elkaar hebt vergeleken, kiest u de beste gevelwerker voor uw opdracht.

Crepi

Hoe wordt crepi aangebracht?

Het bepleisteren van de gevel door middel van crepi gaat als volgt:

Aanbreng van cement

Allereerst wordt de muur voorzien van een aantal lagen cement. Door het aanbrengen van cement wordt het oppervlak vlak gemaakt, zodat er een stevige en egale ondergrond ontstaat voor de aanbreng van het gevelpleister.

Aanbreng van crepi

Zodra de gevelwerker de muur voldoende vlak heeft gemaakt, brengt hij het crepi aan. Dit gevelpleister geeft het uiteindelijke uiterlijk van de gevelbepleistering. Crepi wordt aangebracht door middel van 2 soorten gevelpleister, te weten: kunstharspleister en minerale gevelbepleistering. Kunstharspleister is een crepisoort dat waterstof tegenhoudt. Bij minerale gevelbepleistering is dit niet het geval. Dit materiaal laat waterstof door waardoor het een ideaal soort crepi is voor oudere woningen waar al vocht in de muren zit.

Een belangrijk aspect bij de aanbreng van crepi is het feit of u behoefte heeft aan isolatie. In de meeste huizen is al isolatie geplaatst aan de binnenkant van de buitenmuur. Als dit niet het geval is, kunt u ervoor kiezen om tegelijkertijd met het crepi een isolatielaag te laten aanbrengen. De totale kosten stijgen dan met gemiddeld € 30 euro per vierkante meter. Houd er rekening mee dat door het plaatsen van deze isolatielaag, uw energiekosten aanzienlijk dalen.

Crepi

Hoe bespaar ik tot 40% op de aanbreng van crepi?

Zoals eerder uitgelegd is het aanbrengen van crepi een energie- en tijdrovende klus die overgelaten moet worden aan de expert. Maar hoe vindt u nu een voordelige expert? Vraag gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan van gerenommeerde stukadoors bij u in de buurt. Deze aanvraag vult u binnen 2 minuten in. U ontvangt vervolgens binnen 2 werkdagen tot 6 offertes in uw mailbox. Zodra u de offertes in huis heeft, start u met vergelijken. Zo kiest u gemakkelijk en snel de beste gevelwerker voor uw project.