Granol

Granol is een terug van weggeweest. Dit pleistersoort was vooral populair in de jaren ‘70 en ‘80, maar is nu weer in opkomst. Wilt u weten wat de voordelen zijn van dit retro pleister of het prijskaartje weten? Ontdek het hier allemaal.

De prijs van granol

Granol is in prijs iets voordeliger dan de meeste sierpleisters. De gemiddelde prijs voor het aanbrengen van granol ziet u in de tabel hieronder.

PleisterwerkGemiddelde prijs per m2, incl. materiaal, arbeidskosten en btw
Granol€ 12 tot € 22

Door de vele risico’s die erbij komen kijken is het aanbrengen van een pleisterwerk iets dat u het beste kunt overlaten aan de expert. En deze expert is vaak de stukadoor bij u in de buurt. De prijzen tussen deze stukadoors lopen op tot wel 40%. Voorkom dat u teveel geld betaalt voor uw stukadoor en vergelijk ze eerst. Hoe? Vraag gratis en vrijblijvend tot wel 6 offertes aan van stukadoors bij u in de buurt. U vergelijkt deze offertes en haalt de voordeligste eruit. De aanvraag is al in 2 minuten gedaan en in 2 werkdagen krijgt u respons. De aanvraag is daarnaast ook gratis en geheel vrijblijvend, u zit dus nergens aan vast.

Vraag gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan

De voordelen van granol

Wie van de verte naar granol kijkt ziet waarschijnlijk niet veel verschil met andere sierpleisters als spachtelputz, marmerpleister of rustiekputz. Echter heeft granol een andere samenstelling en structuur. Het is grof, maar niet zo grof als andere sierpleisters waardoor het makkelijker te overschilderen is. Het kan zijn dat u bij het zien van granol een nostalgisch gevoel krijgt. Dat is logisch, granol was razend populair in de jaren ‘70 en ‘80. Na een pauze van enkele decennia komt granol weer steeds vaker terug in woningen. De voordelen van granol op een rijtje:

  • vele kleuren en patronen mogelijk
  • eenvoudig te overschilderen
  • sterk en beschadigt moeilijk
  • stukadoors hebben veel ervaring met het product
  • geschikt voor zowel binnen als buiten

Granol

Het grootste voordeel: kleur!

Het grootste voordeel van granol boven de andere sierpleisters is dat het in vele kleuren beschikbaar is. De samenstelling is zo gemaakt dat er gemakkelijk een kleur aan toegevoegd kan worden. Bij alle soorten pleisters is het van belang dat u direct de goede structuur kiest. Bij granol is dit ook het geval maar het voordeel van granol is dat de structuur niet dusdanig grof is, dat het niet overschilderbaar is. Mocht u dus toch een foute kleur granol gekozen hebben, dan is er alsnog geen man overboord.

Granol

Ook voor buiten

Een ander groot voordeel van granol is dat het ook geschikt is voor buiten. Zorg er wel voor dat u hiervoor granol gebruikt van hoge kwaliteit. Mocht u hier geen verstand van hebben ga dan ook zeker niet zelf aan het werk maar huur een stukadoor in.

Vergelijkbare soorten sierpleister

Granol toch niet helemaal uw favoriete structuur? Dan zijn er nog een aantal andere sierpleisters in de buidel.

Spachtelputz

De meest gekozen variant van de sierpleisters is spachtelputz. Dit sierpleister heeft een korrelige structuur. Deze structuur is zelf aan te passen in een subtiele korrel tot grove korrel. Het voordeel van spachtelputz is dat het stoot- en boenvast is wat dus ideaal is voor in woningen met bijvoorbeeld kinderen. De gemiddelde prijs ligt op €15 euro per m2, inclusief materiaal, loonkosten en btw.

Granol

Rustiekputz

Tussen rustiekputz en spachtelputz is weinig verschil. Het enige verschil tussen deze twee is dat de structuur iets anders is. Zo lijkt rustiekputz in structuur al iets meer op granol. Waar spachtelputz een duidelijke korrelstructuur heeft is rustiekputz iets vlakker. De gemiddelde prijs van rustiekputz is €16 euro per m2 inclusief materiaal, arbeidskosten en btw.

Rustiekputz

Stukadoor gezocht!

Naast granol zijn er dus meerdere mogelijkheden als het gaat om het kiezen van het juiste pleisterwerk. U weet nu alles over granol, maar wat u nog niet weet is hoe dit uiteindelijk zal ogen in uw woning. Eén van de functies van een stukadoor is het geven van advies. Door de jarenlange ervaring van de stukadoor heeft deze vaak een zeer scherpe adviserende rol. Maar hoe vindt u een voordelige stukadoor? U kunt urenlang het internet afstruinen om uiteindelijk het gevoel te hebben dat u nog steeds niet een van de voordeligste heeft. Een tijdrovende klus die uiteindelijk geen bevrediging geeft. Wij bieden u een tweede optie. Vraag gratis en vrijblijvend tot wel 6 offertes aan van stukadoors bij u in de buurt. De aanvraag is al gedaan in 2 minuten en binnen 2 werkdagen heeft u de offertes in uw mailbox. Het vinden van uw stukadoor hoeft dus helemaal geen tijdrovende klus te zijn.

Vraag gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan