Sierpleister

Sierpleister is het meest gekozen pleister van alle pleistersoorten. Wilt u weten wat de reden hiervoor is? Dan bent u bij het goede adres. De soorten, prijzen en meer over sierpleister ontdekt u hier.

De kosten van sierpleister

Sierpleister is kwalitatief vaak beter dan andere pleistersoorten. Daarom is sierpleister nog steeds keuze nummer één in België. Door de hoge kwaliteit komt de uiteindelijke prijs ook iets hoger uit dan bij andere pleistersoorten. Om u meer te verdiepen in de gemiddelde kosten dat sierpleister met zich meebrengt, hebben wij een overzicht gemaakt van de prijs per sierpleistersoort per m2.

Soort sierpleister Richtprijs per m2 (incl. materiaal, arbeidskosten en btw)
Granol€ 11 tot € 22
Rustiekputz€ 12 tot € 23
Spachtelputz€ 12 tot € 23

Sierpleister aanbrengen is geen klus voor de gemiddelde doe-het-zelver. Er zijn veel risico’s verbonden aan deze klus. Wat doet u bijvoorbeeld als het pleister niet goed gemengd is of als het niet goed plakt aan de muur? Als u zelf aan de slag gaat, bent u uiteindelijk alleen maar verder van huis. De experts raden dan ook aan om niet zelf aan het werk te gaan maar een professional in te huren. Hoe vindt u snel een voordelige stukadoor bij u in de buurt? Simpel. Vraag gratis en vrijblijvend tot wel 6 offertes aan van stukadoors in uw regio. Het aanvragen duurt slechts 2 minuten en al in 2 werkdagen heeft u de offertes in uw mailbox. De aanvraag is gratis en geheel vrijblijvend. U zit dus nergens aan vast.

Vraag nu gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan

De soorten en hun kenmerken

Sierpleister kent drie meest gebruikte vormen. Dit zijn:

Wie van de verte kijkt naar ieder van deze sierpleisters zal weinig verschil zien. Hoewel deze sierpleistervormen veel overeenkomsten hebben, zijn ze alle drie anders van structuur. Hieronder de voordelen per soort met hun specifieke kenmerken.

Spachtelputz

Spachtelputz is van Duitse afkomst. Het wordt aangebracht met een spaan en pleister. Vandaar de Duitse vertaling spachtel (spaan) en putz (pleister). Spachtelputz is een mengsel van gebroken marmerkorrels en een bindmiddel op basis van kunststof. De laag spachtelputz wordt meestal aangebracht met een dikte van 1 tot 4 millimeter. Het grote voordeel van dit sierpleister is dat u de korreldikte zelf in de hand heeft.

Granol

De voordelen van spachtelputz:
 • Zeer sterk- en slijtvast
 • Zowel voor binnen als buiten geschikt
 • Korreldikte zelf te bepalen
 • In veel kleuren aan te brengen

Rustiekputz

Rustiekputz

Rustiekputz lijkt in structuur erg veel op spachtelputz. Het verschil is echter dat het iets minder korrelig is dan spachtelputz waardoor het een wat rustigere uitstraling heeft. Ook rustiekputz is gemaakt op kunststofbasis en wordt ook buiten gebruikt. Als u dit van plan bent dan dient dit sierpleister wel van hoge kwaliteit te zijn. Rustiekputz is wat makkelijker overschilderbaar dan spachtelputz. Echter zal dit alsnog meer tijd kosten dan bij bijvoorbeeld granol of een vlakke afwerking. Rustiekputz is makkelijker schoon te maken dan spachtelputz. Dit kunt u doen met een borstel en lauwwarm water.

De voordelen van rustiekputz:
 • Zeer sterk- en slijtvast
 • Zowel voor binnen als buiten geschikt
 • Redelijk makkelijk schoon te maken en te overschilderen
 • In veel kleuren aan te brengen

Granol

Ook granol geeft een uniek effect. Granol was razend populair in de jaren ‘70 en ‘80. Na een pauze van enkele decennia is dit sierpleister weer in opkomst. Granol wordt meestal ‘waaiervormig’ of gedraaid aangebracht door de stukadoor en hierdoor ontstaat de kenmerkende lijnvormige structuur van granol. Ook is het mogelijk dat de stukadoor verticale groefjes aanbrengt. Dit laat het sierpleister dan ogen als een boomschors. Granol is net als de andere sierpleisters beschikbaar in vele kleuren. Het voordeel van granol boven spachtelputz of rustiekputz is dat het door de vlakkere structuur een stuk makkelijker te overschilderen en schoon te maken is. Erg handig voor als u tóch de verkeerde kleur gekozen heeft of simpelweg een nieuw kleurtje wilt.

Granol

De voordelen van granol op een rijtje:
 • Zeer sterk- en slijtvast
 • Zowel voor binnen als buiten geschikt
 • Zeer gemakkelijk schoon te maken en te overschilderen
 • In veel kleuren aan te brengen

Stucadoor

Bespaar flink op uw stukadoor!

Het prijsverschil tussen de stukadoors loopt op tot 40%. U kunt dus honderden euro’s besparen als het gaat om uw bezettingswerk met sierpleister. Een stukadoor vinden bij u in de buurt is echter zo’n gemakkelijke klus nog niet. Uren het internet afstruinen om uiteindelijk alsnog het gevoel te hebben dat u misschien nog niet de meest voordelige eruit gekozen heeft. U hoeft gelukkig niet te beginnen of verder te zoeken. Wij helpen u graag een handje voor het vinden van een voordelige stukadoor die bij uw woning past. Hoe? Vraag gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan van stukadoors bij u in de buurt. De aanvraag is al gedaan in 2 minuten en binnen 2 werkdagen ontvangt u de offertes in uw inbox. Uw stukadoor vinden hoeft dus helemaal niet lang te duren.

 

Vraag nu gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan