Spachtelputz

Spachtelputz: het is het meest populaire pleister van allemaal. Benieuwd naar wat dit sierpleister zo bijzonder maakt? Verrijk uw kennis hier!

De prijzen van spachtelputz

Spachtelputz zorgt voor een fraaie én betaalbare afwerking. Dit maakt het een slimme keuze als pleisterwerk voor uw woning. De prijs van spachtelputz verschilt per opdracht. Wilt u spachtelputz gebruiken als afwerking voor uw plafond? Dan betaalt u iets meer dan wanneer u het aanbrengt op de wand. De reden? Spachtelputz is lastiger aan te brengen op het plafond dan op de wand. Hieronder een overzicht van de prijzen per oppervlak in de woning.

Oppervlak in kamerRichtprijs per m2 (incl. materiaal, arbeidskosten en btw)
Wand€ 12 tot € 18
Plafond€ 15 tot € 23

Om de kosten zo laag mogelijk te houden geven wij drie tips aan u mee.

Tip 1: Doe zelf al wat voorwerk

Hetgeen wat een stukadoor als eerste zal doen in uw woning is de oppervlakte schoonmaken van vet, stof en andere viezigheden. Daarnaast zal hij de kamer vrij maken van meubilair en randen goed afplakken. Dit zijn de taken die u zelf alvast kunt doen en hiermee bespaart u kostbare tijd.
Tip 2: Trommel mensen bij u in de buurt op

Voor de meeste stukadoors geldt: hoe groter het oppervlak, hoe lager de prijs. Vraag daarom eens rond bij u in de buurt of er andere mensen zijn die hun woning een opknapbeurt willen geven. Met staffelkorting kunt u al honderden euro’s besparen op de aanbreng van spachtelputz.
Tip 3: Vraag offertes aan

Heeft u deze mensen gevonden of gaat u toch de klus als enige laten klaren door de stukadoor? Vergelijk dan eerst de stukadoors bij u in de buurt. Hoe? Heel simpel. Vraag tot wel 6 offertes aan van stukadoors bij u in de buurt. Het prijsverschil loopt al op tot 40% dus u bespaart hier flink mee. Binnen 2 minuten is uw verzoek ingediend en in 2 werkdagen heeft u de offertes in huis. De aanvraag is gratis en geheel vrijblijvend. U zit dus helemaal nergens aan vast.

Vraag hier gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan

Stukadoren

Spachtelputz: wat is het?

Spachtelputz is van Duitse afkomst. Het wordt aangebracht met een spaan en pleister. Vandaar de Duitse vertaling spachtel (spaan) en putz (pleister). Spachtelputz is een mengsel van gebroken marmerkorrels en een bindmiddel op basis van kunststof. De dikte varieert van 0,5 tot 4 millimeter. Deze dikte is afhankelijk van uw keuze. Één van de voordelen van spachtelputz is dat uzelf bepaalt hoe dik de korrels zijn. Spachtelputz is het meest populaire pleister van alle soorten. En dat is niet voor niets. Hieronder de voordelen voor u op een rijtje.

  • Zeer sterk- en slijtvast: De samenstelling zorgt voor een erg goede binding aan de muur of het plafond. Hierdoor is spachtelputz een zeer sterk pleistersoort.
  • Zowel voor binnen als buiten geschikt: Door deze sterke samenstelling is spachtelputz geschikt voor zowel binnen als buiten. Gebruikt u het voor buiten? Zorg er dan voor dat het pleister van hoge kwaliteit is.
  • Korreldikte zelf te bepalen: De dikte van spachtelputz heeft u zelf in de hand. Geef dit aan bij de stukadoor.
  • In veel kleuren aan te brengen: Dit sierpleister is beschikbaar in meerdere kleuren. Daarnaast is spachtelputz ook nog eens kleurvast waardoor u nog jaren kunt genieten van uw uitgekozen kleurtje.
  • Beschadigingen zijn haast niet te zien: Spachtelputz heeft een ruwe structuur. Daardoor zullen beschadigingen erg lastig te zien zijn.

Spackspuitwerk

Wat zijn de alternatieven?

Is spachtelputz toch niet helemaal uw ding? Dan zijn er nog andere sierpleisters die erg op spachtelputz lijken.

Rustiekputz

Wat veel van spachtelputz weg heeft is rustiekputz. Het verschil zit hem echter in de structuur. Bij rustiekputz is deze wat minder korrelig, waardoor het een rustigere uitstraling geeft. Rustiekputz is wat makkelijker overschilderbaar, omdat het vlakker is dan spachtelputz. Daardoor is het ook gemakkelijker schoon te maken. Met een borstel en wat lauwwarm water kunt u al een heel eind komen als de muur vuil wordt.

Rustiekputz

Granol

Een derde veelgebruikte sierpleister is granol. In de jaren ‘70 en ‘80 was granol razend populair in Nederland. Na enkele decennia op zich gewacht te laten hebben is het nu weer in opkomst. Het voordeel van granol boven andere sierpleisters is dat het zeer gemakkelijk te overschilderen en schoon te maken is. Dit komt door de vlakke structuur van het pleister. Ideaal voor als u bijvoorbeeld kinderen heeft of van een feestje in uw woning houdt.

Granol

Hoe kom ik snel aan een voordelige stukadoor?

Het prijsverschil tussen de stukadoors bij u in de regio kan al oplopen tot 40%. Hiermee bespaart u dus al honderden euro’s op de aanbreng van spachtelputz. U kunt uren het internet gaan afstruinen op zoek naar deze voordelige stukadoor om uiteindelijk alsnog het idee te hebben dat u misschien de boot mist. Om dit te voorkomen bent u op het goede adres. Vraag hier gratis en vrijblijvend tot wel 6 offertes aan van stukadoors bij u in de buurt. De aanvraag is al gedaan binnen 2 minuten en in 2 werkdagen heeft u de offertes in huis. Een voordelige stukadoor vinden hoeft dus niet lang te duren!

Vraag hier gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan