Spackspuitwerk

Wilt u twee vliegen in één klap slaan en zowel uw muur mooi afwerken, terwijl u de kosten laag houdt? Dan is de keuze voor spackspuitwerk snel gemaakt. Waarom? Dat leest u hieronder.

De prijs van spackspuitwerk

Indien uw budget beperkt is, maar u toch uw muur of plafond wilt voorzien van pleister, dan is spackspuitwerk een logische keuze. Het voordeel van spackspuitwerk is dat het snel aangebracht wordt en dat het daarom voordeliger is dan de meeste pleisterwerksoorten. Met spackspuitwerk kunt u kiezen tussen twee mogelijkheden; wit en in kleur. De gemiddelde prijs van spackspuitwerk is daarom op te splitsen in twee categorieën.

SpackspuitwerkGemiddelde prijs per m2, incl. materiaal, arbeidskosten en btw
Wit spackspuitwerk€ 5 tot € 10
Spackspuitwerk in kleur€ 7 tot € 11

Het aanbrengen van spackspuitwerk is niet voor iedereen weggelegd. Uw muur voorzien van spackspuitwerk is een complexe klus waar veel ervaring en kennis voor nodig is. Huur daarom altijd een stukadoor in voor deze taak. Hoe u de voordeligste vindt? Simpel. Vraag gratis en vrijblijvend tot wel 6 offertes aan en bespaar hiermee to 40% op uw stukadoor. De aanvraag is al binnen 2 minuten gedaan en in 2 werkdagen krijgt u de offertes in uw mailbox. Het prijsverschil tussen de stukadoors bij u in de buurt lopen op tot 40%. U kunt dus al honderden euro’s besparen op de aanbreng van uw spackspuitwerk.

Vraag hier gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan

Spackspuitwerk

Spackspuiten: wat houdt het in?

Spackspuitwerken is dus de voordeligste onder de stucsoorten. Hetgeen wat het zo voordelig maakt is de manier hoe het pleister aangebracht wordt. Spackpleister wordt machinaal aangebracht wat ervoor zorgt dat de stukadoor een stuk eerder klaar is met het karwei dan bij andere stucsoorten. Onder hoge druk met een spuitmachine brengt de stukadoor het spackpleister in twee lagen aan:

  1. De meslaag. Deze laag is voor de egalisering van het oppervlakte. Hiermee worden oneffenheden weggewerkt.
  2. De afkorrellaag. Ter afwerking volgt de afkorrellaag. Dit bepaalt het uiteindelijke korrelige effect van het pleisterwerk.

Spack is in feite een gladde pasta, maar door de spuitmachine vormt deze pasta zich in korrels bij aanbreng op de muur of het plafond. De samenstelling van de pasta zorgt voor de uiteindelijke dikte van de korrel. En niet alleen de dikte van de korrel heeft u zelf in de hand. U kunt kiezen uit alle mogelijke kleuren als u spackspuitwerk aan wilt brengen. Wij raden aan om uw gewenste kleur voor uw muur of plafond alvast te verwerken in het spack. Dit is efficiënter en daarnaast kan het lastig zijn om uw met spackspuit bedekte muur te verven.

Spackspuitwerk

Geld besparen? Doe zelf wat voorwerk.

Hoewel uw stukadoor graag de voorbereidingen voor u wilt doen, is het zeker mogelijk dat u deze zelf doet. Door zelf al wat voorwerk te doen kunt u een hoop uurkosten besparen. Bespreek dit altijd wel vooraf met de stukadoor om zo geen fouten te maken in de voorbereidingen. Voor de voorbereiding van de aanbreng van uw spackspuitwerk gaat de stukadoor meestal in een vast stramien te werk. Zo gaat hij de volgende stappen na:

Voorbereiding

De voorbereiding wordt opgesplitst in twee werkzaamheden.

  1. De ondergrond voorbehandelen

Dit wil zeggen: de ondergrond vrij maken van eventueel behang, vet en stof. Ook wordt de muur glad gemaakt van oneffenheden door de aanbreng van eventueel wat raap- of pleisterwerk. Bij spackspuitwerk wordt hiervoor pleister gebruikt speciaal geschikt voor de aanbreng van spack. Dit noemen ze ook wel de meslaag. Nadat de muur volledig vrij is van vuil en oneffenheden moet er nog één taak uitgevoerd worden om te kunnen beginnen met het spackspuiten.

2. Het grondig afplakken van de ruimte
Als uw woning voorzien gaat worden van spackspuitwerk dan is het van belang dat alles goed afgeplakt wordt en voorzien wordt van afdekfolie. Want wie zit er nou lekker op een bank met spikkels of wie kijkt er graag door een raam waar spack op zit? Het nadeel van spackspuitwerk is dat de kans groot is dat het spack op plekken komt waar dit niet hoort doordat het aangebracht wordt met een spuitmachine. Vandaar dat het afplakken van de ruimte een belangrijke schakel is in het spackspuitproces.

Spackspuitwerk

Zijn er nog meer mogelijkheden op besparen op mijn spackspuitwerk?

Bespaartip 1: Doe zelf de bovenstaande voorbereidingen
Hoewel uw stukadoor graag de voorbereidingen voor u wilt doen, is het zeker mogelijk dat u deze zelf doet. Door zelf al wat voorwerk te doen kunt u een hoop uurkosten besparen. Bespreek dit altijd wel vooraf met de stukadoor om zo geen fouten te maken in de voorbereidingen.

Bespaartip 2: Trommel anderen bij u in de buurt op
Een tweede tip die wij u graag meegeven is het feit dat stukadoors soms bereidt zijn om kwantumkortingen te regelen. Ga bij u in de buurt op zoek naar anderen mensen die hun woning willen voorzien van spackspuitwerk en laat de projecten uitvoeren door dezelfde stukadoor.. Op deze manier heeft u een betere onderhandelingspostitie en kunt u geld besparen op uw spackspuitwerk.

Bespaartip 3: Bespaar tot maar liefst 40% door offertes aan te vragen
Het vinden van de juiste stukadoor voor uw woning kan een tijdrovende klus zijn. Het duurt uren voordat u de stukadoors bij u in de buurt uitgeplozen hebt en dan nog weet u niet zeker of u de meest voordelige stukadoor hebt gevonden. In praktijk blijkt dat door de competitieve markt het prijsverschil tussen de stukadoors op kan lopen tot maar liefst 40%. Het vergelijken van stukadoors is dus essentieel om de meest voordelige eruit te halen. Het is mogelijk dit al binnen 2 minuten te doen. Hoe? Vraag gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan van gerenommeerde stukadoors bij u in de buurt. U heeft het aanvraagformulier al ingevuld na 2 minuten en in 2 werkdagen krijgt u de offertes binnen. Zaai uw geld niet en vraag vandaag nog de offertes aan.

Vraag hier gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan