Stukadoor

Het stukadoren van uw wand of plafond is een risicovolle klus. Door het inhuren van professionals die in het bezit zijn van de juiste kennis, ervaring en het materiaal, krijgt u precies wat u wilt. Stukadoor gezocht? Lees dan snel verder.

Wat kost een stukadoor gemiddeld?

De eerste vraag die opkomt zodra u besluit dat uw woning wel een opknapbeurt kan gebruiken: wat zijn de kosten van dit onderhoud? Wij helpen u graag op weg met onderstaande tabel vol met richtprijzen.

Soort stucwerkGemiddelde richtprijs per m2 (incl. materiaal, arbeidskosten en btw)
Spuitpleister€ 5 tot € 15
Behangklaar stukadoren€ 7 tot € 17
Sausklaar stukadoren€ 8 tot € 24
Schuurwerk€ 14 tot € 26
Raapwerk€ 15 tot € 30
Sierpleister€ 15 tot € 80
Cementeren€ 18 tot € 80
Betonstuc€ 20 tot € 85

De prijs hangt dus af van drie belangrijke factoren:

 • het soort stucwerk
 • de oppervlakte van het stucwerk
 • de stukadoor die u kiest

Als u op zoek bent naar een stukadoor, dan merkt u dat er bij u in de buurt veel verschillende stukadoors werkzaam zijn. Het verschil in prijs tussen deze stukadoors loopt op tot wel 40%. Wij helpen u om zo snel mogelijk de stukadoor te vinden met de beste prijs- kwaliteit verhouding. Vul ons offerteformulier in en ontvang gratis en vrijblijvend offertes van maximaal 6 betrouwbare specialisten bij u in de buurt. De offertes heeft u binnen 2 werkdagen al in uw mailbox. Leg de ontvangen offertes naast elkaar en u ziet al in één oogopslag welke stukadoor zijn diensten voor de laagste prijs aanbiedt.

Stukadoor

Wat doet een stukadoor?

Door het gebruik van veel verschillende gereedschappen bij zijn werkzaamheden weet de stukadoor het lastige karwei tot een goed einde te brengen. Hieronder de stappen die een stukadoor meestal afgaat.

 1. De stukadoor gaat samen met u kijken wat het meest geschikt is voor uw woning om zo optimaal uw wensen te bevredigen.
 2. Zodra de stukadoor weet wat u wilt gaat de stukadoor aan de slag. Allereerst maakt de stukadoor de ruimte vrij zodat hij niks kan beschadigen.
 3. Oude verflagen of behangpapier, stof en vet worden van de muur verwijderd.
 4. De stukadoor brengt voorstrijkmiddel aan aan uw muur zodra deze poreus is. De porositeit wordt gecontroleerd door het besprenkelen van de muur of plafond met water. Als het water intrekt dan is de muur poreus. Is de muur niet poreus, dan gebruikt de stukadoor betongrip in plaats van voorstrijkmiddel.
 5. Vervolgens wordt het stuc gemengd en met een raapbord en een stukadoorstroffel aangebracht op de gewenste plek.
 6. Als laatst wordt de muur gladgestreken met een reilat en wordt dit herhaald nadat er met een vochtige spons overheen gewreven is. Op deze manier wordt de muur netjes glad. Liever een korrelig effect? De stukadoor gebruikt dan een ander soort stuc.

Stukadoors

Is zelf stucen een goed alternatief?

Het hoeft niet lang te duren of u heeft een handige buurman of oom gevonden die u garandeert twee rechterhanden te hebben en u wil helpen met stucen. Bergrijpelijk: op deze manier kunt u immers veel geld besparen aangezien er geen specialist aan te pas hoeft te komen. Dit kan voor veel huis- en tuinklussen erg handig uitkomen. Echter is dit met stukadoren een heel ander verhaal. Stukadoren kent namelijk een stuk meer risico dan de meeste klussen. Wat doet u bijvoorbeeld als het pleisterpoeder niet goed gemengd is of als het stuc niet goed plakt. Het komt heel vaak voor dat als iemand zelf aan de slag gaat met stukadoren, het niet goed afloopt. De eigenaar van de woning moet dan genoegen nemen met een slecht afgewerkte muur of zal opnieuw moeten beginnen en nog veel meer geld uit moeten geven. De expert raadt het daarom af om zelf aan het werk te gaan en beveelt aan een goede stukadoor te kiezen. Een stukadoor biedt immers de garantie voor een mooi resultaat, die er niet is als u zelf aan de slag gaat.

Stukadoor

Hoe herkent u een goede stukadoor?

Als u een professional inhuurt dan verwacht u uiteraard kwaliteit. In België zijn er geen keurmerken voor stukadoorbedrijven. Hierdoor kunt u niet altijd weten of u een goede of een mindere stukadoor inschakelt. Dat houdt dus het volgende in:

 • U zoekt lang naar een geschikte stukadoor
 • De kans is aanwezig dat deze stukadoor niet juist te werk gaat
 • U betaald wellicht teveel voor deze stukadoor

Om bovenstaande te vermijden is er een geschikte oplossing. Vraag in een mum van tijd tot wel 6 offertes aan van gerenomeerde stukadoors en bespaar hiermee tot 40%. Al binnen 2 minuten is het formulier ingevuld en in 2 werkdagen heeft u de offertes in uw inbox. Zo hoeft u niet lang te zoeken, weet u zeker dat u een betrouwbare stukadoor in huis neemt en bespaart u gemakkelijk geld. Stukadoren is een zeer precies maatwerk en het is niet voor niets dat stukadoorsdiploma’s bestaan. Ga daarom nooit zelf aan de slag en huur een goede stukadoor in. Zo krijgt u precies wat u voor ogen heeft voor uw woning.