Plakker

Is uw woning toe aan onderhoud in de vorm van nieuw pleisterwerk? Huur dan een plakker in. Plakkers creëren wat u voor ogen had voor uw woning. Alle kosten, tips en meer ontdekt u hier.

Wat zijn de richtprijzen van een plakker?

Stel u heeft besloten dat de woonkamer toe is aan nieuw pleisterwerk door bijvoorbeeld beschadigingen van het oude pleisterwerk. Dan rijst er direct een prangende vraag naar boven. Wat zijn de kosten die hieraan verbonden zijn? Dat leest u in onderstaand overzicht. De gemiddelde prijs per stucsoort.

Soort stucwerkGemiddelde richtprijs per m2 (incl. materiaal, arbeidskosten en btw)
Spuitpleister€ 5 tot € 15
Behangklaar stukadoren€ 7 tot € 17
Sausklaar stukadoren€ 8 tot € 24
Schuurwerk€ 14 tot € 26
Raapwerk€ 15 tot € 30
Sierpleister€ 15 tot € 80
Cementeren€ 18 tot € 80
Betonstuc€ 20 tot € 85

Er zijn dus drie belangrijke factoren waar de prijs afhankelijk van is.

 • het soort stucwerk
 • de oppervlakte van het stucwerk
 • de plakker die u kiest

Als u gaat zoeken naar een plakker bij u in de buurt dan valt het u op dat er veel plakkers werkzaam zijn. U ziet door de bomen het bos niet meer en de vraagt luidt hoe u hier de plakker vindt die de beste prijs/kwaliteit verhouding heeft. Goed nieuws, u kunt dit zoeken uitstellen en daarnaast veel geld besparen. Vraag nu geheel gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan van plakkers bij u in de buurt. Binnen 2 minuten heeft u de opdrachtomschrijving ingevuld en al binnen in 2 werkdagen ontvangt u de offertes in uw mailbox. Het verschil in prijs tussen deze plakkers kan leiden tot het besparen van 40% en is dus zeer gemakkelijk en snel gedaan.

Plakker

Wat zijn de werkzaamheden van plakkers?

Voor het zorgvuldig aanbrengen van uw pleisterwerken huurt u een plakker in. Door de jarenlange ervaring, juiste kennis en materialen vermijdt u een groot risico door niet zelf aan de slag te gaan. Hieronder een overzicht van de stappen die een plakker afgaat voor het aanbrengen van uw pleisterwerk:

 1. De plakker komt bij u langs om met u te kijken naar het stucsoort dat het meest geschikt is voor uw woning.
 2. Hierna gaat de plakker aan de slag. Hij begint met het vrij maken van de ruimte zodat er geen beschadigingen aan bijvoorbeeld meubilair plaats kan vinden.
 3. De muur of het plafond wordt vrij gemaakt van behangpapier, stof of vet.
 4. Voordat het pleister aangebracht wordt, brengt de plakker eerst een voorstrijkmiddel aan. Het soort voorstrijkmiddel hangt af van de porositeit van de muur. Dit checkt de plakker door wat op de muur te sprenkelen. Trekt het water in de muur, dan is de muur poreus en wordt er normaal voorstrijkmiddel gebruikt. Indien het water naar beneden loopt dan is de muur niet poreus en wordt er betongrip gebruikt.
 5. Dan begint het mengen van het pleister en wordt het op de muur aangebracht met een raapbord en een stukadoorstroffel.
 6. Als het pleister is aangebracht, wordt de muur gladgestreken met een reilat. Dit wordt herhaald totdat de grote oneffenheden verwijderd zijn. Om de kleinere oneffenheden glad te strijken wordt een natte spons gebruikt waarmee over de muur gestreken wordt totdat deze volledig egaal is. Wilt u een korrelige afwerking op uw muur? Dan kiest de plakker een ander soort pleister.

Plakker

Zelf pleisteren: wel of geen goed idee?

U hoeft niet lang te zoeken voordat u hulp heeft gevonden voor het helpen met het pleisteren van uw muur of plafond. Er is altijd wel een handige buurman of oom die hierbij een extra linker handje wil helpen. Begrijpelijk dat u hieraan denkt: u bespaart hier immers veel geld mee omdat er geen specialist aan te pas hoeft te komen. Voor veel huis- en tuinklussen is dit inderdaad waar. Maar met pleisteren is dit een heel ander verhaal. Dit kent namelijk een stuk meer risico’s dan de meeste klussen in huis of tuin. Het is veelvoorkomend dat het slecht afloopt zodra iemand zelf begint met pleisteren. Wat doet u bijvoorbeeld als het pleisterpoeder niet goed gemengd is of als het stuc niet goed plakt. U moet dan genoegen nemen met een lelijke muur of u moet opnieuw beginnen met het werk en hiermee vele euro’s extra uitgeven. Hierom raadt de expert het af om zelf te werk te gaan en adviseert hij een plakker in te huren. Plakkers bieden immers garantie voor een mooi resultaat.

De voordelen van plakkers op een rijtje

 • Het materiaal. Plakkers hebben het juiste materiaal altijd bij de hand en weten hoe ze dit moeten gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan materialen als een reilat, troffel, roerijzer, blikschaar, stuckam en uiteraard het pleister.
 • Garantie. Als u een plakker inhuurt dan krijgt u de garantie dat het stucwerk wordt zoals u wilt. Een groot voordeel die u krijgt als u het pleisteren overlaat aan de expert.
 • Ervaring en kennis. Plakkers hebben jarenlange ervaring in het pleisteren en hierdoor bezitten zij over veel kennis. In België heeft iedere plakker een stukadoorscertificaat nodig. Deze certificaten zijn er niet voor niets. Wees verstandig, kies voor een gegarandeerd perfect resultaat en huur een plakker in.

Plakkers

Waar vind ik de voordeligste plakker uit de buurt?

Als u een professioneel bedrijf inhuurt dan verwacht u uiteraard kwaliteit. België kent geen keurmerken voor plakkersbedrijven. Hierdoor is dus het volgende mogelijk tijdens uw zoektocht naar dé plakker en als u deze gevonden heeft:

 • Eindeloos lange zoektocht
 • Onzekerheid wat betreft de betrouwbaarheid
 • Grote kans dat u voor deze plakker teveel betaald

Binnen 2 minuten vermijdt u al het bovenstaande. Vraag tot wel 6 offertes aan van gerenommeerde plakkers bij u in de buurt. Het formulier is al in 2 minuten ingevuld en in 2 werkdagen ontvangt u de offertes al in uw inbox. Doordat de prijzen tussen deze plakkers sterk verschillen, kunt u tot wel 40% besparen. Pleisteren is een zeer nauwkeurig maatwerk en daarom raadt de expert het af zelf aan de slag te gaan. Vraag de offertes aan en tel uw voordeel.